Риба холодного копчення в домашніх умовах


Смачна копчена червона риба (сьомга, горбуша, кета, нерка) в домашніх умовах без спеціального обладнання. Червону рибу спочатку 18 годин витримуємо в солі і цукор, потім в рідкому димі 6 годин і 8 годин підсушуємо на решітці.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — сьомга (філе)

  • 1/2 чашки

    — сіль

  • 1/4 чашки

    — цукор

  • 6 ст. л.

    — рідкий дим

  • 1/2 чашки

    — вода

Рецепт приготування

    Шматки риби висушуємо паперовими рушниками і щедро посипаємо з усіх боків цукром і сіллю.


    Викладаємо підготовлені шматки червоної риби в контейнер і відправляємо накритими в холодильник на 12-18 годин.


    Потім слабосолону рибку промиваємо.


    Висушуємо паперовими рушниками.


    Рідкий дим перемішуємо в мисці з водою.


    Шматки слабосоленої червоної риби викладаємо назад в контейнер, заливаємо рідким димом з водою і витримуємо в холодильнику 6-8 годин, періодично перевертаючи шматки.


    Виймаємо ароматні шматки червоної риби з контейнера, висушуємо паперовими рушниками, щоб створити суху скоринку, залишаємо на решітці при кімнатній температурі на 7-8 годин.


    Готову ароматну копчену рибку нарізаємо, подаємо на бутербродах або окремо і насолоджуємося. Приємного апетиту!