Заливне з риби


Відмінний рецепт дуже смачної закуски, холодець з щуки з морквою, зеленим горошком і курячими яйцями.

Інгредієнти

  • 600 гр.

    — щука (філе)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 2 ст. л.

    — манна крупа

  • 2 шт.

    — морква

  • 1/2 банки

    — горох (консервований)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1/2 стебла

    — цибуля-порей

  • 40 гр.

    — желатин

  • 1/2 пучка

    — петрушка

  • 1/2 пучка

    — кріп

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Щуку очищаємо від луски, розрізаємо черевце, видаляємо нутрощі, зрізаємо плавники і промиваємо. Гострим ножем зрізаємо з основної кістки м’ясо.


    Викладаємо голову щуки з кістками у велику каструлю з водою (2-2,5 літра), додаємо сіль, лавровий лист, мелений перець і варимо з овочами (цибуля ріпчаста, цибуля-порей, морква) 20 хвилин. Рибу і варену моркву виймаємо з бульйону і проціджуємо кілька разів через 4-5 шарів марлі. Якщо бульйон не виходить прозорим, то бульйон ставимо на вогонь, як закипить, додаємо збитий білок одного яйця і 1 ст. л. 9% оцту. Кілька хвилин кип’ятимо і знову проціджують через марлю.


    Половинки щуки очищаємо від кісток і знімаємо шкіру.


    Подрібнюємо підготовлене філе щуки на м’ясорубці або в кухонному комбайні.


    Додаємо в рибний фарш яйце (1 шт), нарізані петрушку, кріп, сіль, манну крупу, перець і добре перемішуємо. Рукав для запікання або пакети розрізаємо на полотно, складаємо у кілька шарів і викладаємо підготовлений рибний фарш.


    Щільно загортаємо фарш в плівку і пов’язуємо краю нитками або мотузкою. Протикаємо ковбасу зубочисткою у кількох місцях, відправляємо в киплячу воду і варимо ковбасу з рибного фаршу 30 хвилин (кожні 10 хвилин перевертаємо). Виймаємо і охолоджуємо в плівці.


    Желатин насипаємо в 1,5 літра підготовленого рибного бульйону, помішуючи віночком. Залишаємо на 10 хвилин і нагріваємо, помішуючи до 80 градусів. Остуджуємо.

    Варену моркву нарізаємо кружечками, куряче яйце на 6 частин. Остиглу ковбасу з рибного фаршу очищаємо від плівки і нарізаємо кружечками. Викладаємо на дно гарних страв (в яких будемо подавати на стіл холодець) кружечки моркви, зелений горошок і шматочки яєць, заливаємо підготовленим бульйоном з желатином, зверху додаємо кружечки з рибного фаршу і відправляємо в холодильник до повного застигання бульйону.

    Готовий холодець із риби прикрашаємо й подаємо. Приємного апетиту!