Відмінний рецепт дуже смачної закуски, холодець з щуки з морквою, зеленим горошком і курячими яйцями.
Інгредієнти
-
600 гр.
— щука (філе)
-
2 шт.
— куряче яйце
-
2 ст. л.
— манна крупа
-
2 шт.
— морква
-
1/2 банки
— горох (консервований)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1/2 стебла
— цибуля-порей
-
40 гр.
— желатин
-
1/2 пучка
— петрушка
-
1/2 пучка
— кріп
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Щуку очищаємо від луски, розрізаємо черевце, видаляємо нутрощі, зрізаємо плавники і промиваємо. Гострим ножем зрізаємо з основної кістки м’ясо.
Викладаємо голову щуки з кістками у велику каструлю з водою (2-2,5 літра), додаємо сіль, лавровий лист, мелений перець і варимо з овочами (цибуля ріпчаста, цибуля-порей, морква) 20 хвилин. Рибу і варену моркву виймаємо з бульйону і проціджуємо кілька разів через 4-5 шарів марлі. Якщо бульйон не виходить прозорим, то бульйон ставимо на вогонь, як закипить, додаємо збитий білок одного яйця і 1 ст. л. 9% оцту. Кілька хвилин кип’ятимо і знову проціджують через марлю.
Половинки щуки очищаємо від кісток і знімаємо шкіру.
Подрібнюємо підготовлене філе щуки на м’ясорубці або в кухонному комбайні.
Додаємо в рибний фарш яйце (1 шт), нарізані петрушку, кріп, сіль, манну крупу, перець і добре перемішуємо. Рукав для запікання або пакети розрізаємо на полотно, складаємо у кілька шарів і викладаємо підготовлений рибний фарш.
Щільно загортаємо фарш в плівку і пов’язуємо краю нитками або мотузкою. Протикаємо ковбасу зубочисткою у кількох місцях, відправляємо в киплячу воду і варимо ковбасу з рибного фаршу 30 хвилин (кожні 10 хвилин перевертаємо). Виймаємо і охолоджуємо в плівці.
Желатин насипаємо в 1,5 літра підготовленого рибного бульйону, помішуючи віночком. Залишаємо на 10 хвилин і нагріваємо, помішуючи до 80 градусів. Остуджуємо.
Варену моркву нарізаємо кружечками, куряче яйце на 6 частин. Остиглу ковбасу з рибного фаршу очищаємо від плівки і нарізаємо кружечками. Викладаємо на дно гарних страв (в яких будемо подавати на стіл холодець) кружечки моркви, зелений горошок і шматочки яєць, заливаємо підготовленим бульйоном з желатином, зверху додаємо кружечки з рибного фаршу і відправляємо в холодильник до повного застигання бульйону.
Готовий холодець із риби прикрашаємо й подаємо. Приємного апетиту!