Відмінний рецепт приготування дуже смачної закуски з картоплі, вершкового масла, сметани і копченого лосося.
Інгредієнти
-
500 гр.
— картопля
-
200 гр.
— лосось (копчений)
-
50 гр.
— сметана (густа)
-
40 гр.
— вершкове масло
-
2 ч. л.
— сіль
-
1/2 склянки
— борошно (пшеничне)
-
1 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
1 гілочка
— кріп
-
для прикраси
— лимон (часточки)
Рецепт приготування
-
Приємного апетиту!
Картопля очищаємо, викладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 20 хвилин. Потім зливаємо воду, додаємо вершкове масло і розминаємо до однорідно маси. Додаємо невеликими порціями борошно, постійно помішуючи. Тісто має вийти м’яке. Накриваємо каструлю кришкою і відправляємо в холодильник остуджуватися на 1 годину.
Тісто викладаємо з каструлі на злегка посипану борошном поверхню і розкачуємо до 1,5 см. товщиною. Вирізаємо кружечки діаметром приблизно 7 див.
Розігріваємо велику сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні, додаємо оливкову олію і обсмажуємо кружечки з обох сторін за 4 хвилини до золотистого кольору. Остуджуємо.
Змащуємо готові остиглі коржі сметаною, красиво розміщуємо шматочки копченого лосося, прикрашаємо кропом, часточками лимона і подаємо.