Маринований оселедець в лимонному соусі


Оригінальний рецепт приготування маринованої оселедця в ароматному лимонному соусі.

Інгредієнти

  • 400 гр.

    — оселедець (свіжа філе)

Для маринаду:

  • 1,25 чашки

    — оцет (9%)

  • 5 чашок

    — вода

  • 1 ст. л.

    — сіль

Для соусу:

  • 1,5 чашки

    — майонез

  • 150 гр.

    — сметана

  • 2 ст. л.

    — лимон (натерта цедра)

  • 1 ст. л.

    — сік лайма

  • 1 ч. л.

    — перець (білий мелений)

  • 1 щіпка

    — коріандр (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Філе оселедця промиваємо і висушуємо. Розміщуємо підготовлене філе оселедця в великому контейнері. Сіль розмішуємо у воді, вливаємо в контейнер солону воду і оцет. Залишаємо філе оселедця маринуватися в щільно закритому контейнері на 6-8 годин.

    У мисці ретельно перемішуємо майонез, сметану, цедру лимона, сік лайма, куркуму, перець білий, цукор, коріандр і сіль.

    Виймаємо філе оселедця з маринаду і нарізаємо на шматочки, викладаємо в контейнер і заливаємо підготовленим лимонним соусом.

  • Наполягаємо оселедець в лимонному соусі мінімум 3 години (краще годин 5-6) і ароматна закуска з оселедця готова. Приємного апетиту!