Оригінальний рецепт приготування маринованої оселедця в ароматному лимонному соусі.
Інгредієнти
-
400 гр.
— оселедець (свіжа філе)
Для маринаду:
-
1,25 чашки
— оцет (9%)
-
5 чашок
— вода
-
1 ст. л.
— сіль
Для соусу:
-
1,5 чашки
— майонез
-
150 гр.
— сметана
-
2 ст. л.
— лимон (натерта цедра)
-
1 ст. л.
— сік лайма
-
1 ч. л.
— перець (білий мелений)
-
1 щіпка
— коріандр (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Наполягаємо оселедець в лимонному соусі мінімум 3 години (краще годин 5-6) і ароматна закуска з оселедця готова. Приємного апетиту!
Філе оселедця промиваємо і висушуємо. Розміщуємо підготовлене філе оселедця в великому контейнері. Сіль розмішуємо у воді, вливаємо в контейнер солону воду і оцет. Залишаємо філе оселедця маринуватися в щільно закритому контейнері на 6-8 годин.
У мисці ретельно перемішуємо майонез, сметану, цедру лимона, сік лайма, куркуму, перець білий, цукор, коріандр і сіль.
Виймаємо філе оселедця з маринаду і нарізаємо на шматочки, викладаємо в контейнер і заливаємо підготовленим лимонним соусом.