Простий рецепт закуски з хліба. Дуже зручно брати на природу замість бутербродів. Готуємо ввечері, вранці упаковуємо і нарізаємо на природі.
Інгредієнти
-
1 шт.
— хліб (круглий білий)
-
2 шт.
— тунець (консерви тунець в олії)
-
1 шт.
— перець (червоний солодкий)
-
1 шт.
— кабачок (великого розміру)
-
1 жменю
— оливки (без кісточок)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста (червоний)
-
1 шт.
— помідори
-
200 гр.
— сир (твердих сортів)
-
3 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
2 ст. л.
— майонез
-
3 гілочки
— петрушка
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
-
за смаком
— соус (песто)
Рецепт приготування
-
Нарізаємо фарширований хліб на шматочки і подаємо.
Приємного апетиту!
Кабачок нарізаємо на кружечки, перець на широкі шматочки, кладемо в миску, додаємо 2 столові ложки олії, перемішуємо. Обсмажуємо перець і кабачок на сковороді з антипригарним покриттям з обох сторін до готовності. Викладаємо смажені овочі на тарілку, остуджуємо.
Банки з тунцем відкриваємо, зливаємо рідину з однієї банки і викладаємо в миску. Додаємо до риби майонез, 1 столову ложку олії, дрібно нарізані цибулю, оливки і петрушку. Приправляємо сіллю, перцем і ретельно все перемішуємо.
Гострим ножем акуратно зрізаємо верхівку хліба і виймаємо м’якоть хліба, залишаючи по 1 см. з країв. Пензлем змащуємо хліб всередині соусом «Песто».
Викладаємо в хліб шарами смажений перець, смажені кабачки, нарізаний на невеликі скибочки сир, потім рівномірно розподіляємо суміш з тунця і нарізані кружечками помідор. Кожен шар добре утрамбовуємо ложкою, щоб хліб був щільно заповнений.
Змащуємо соусом «Песто» кришку хліба із зворотного боку і закриваємо їй заповнений хліб. Накриваємо хліб поліетиленовою плівкою, зверху розміщуємо важкий предмет і відправляємо в холодильник на 2 години настоюватися.