Відмінний рецепт приготування солоної риби в домашніх умовах.
Інгредієнти
-
300 гр.
— лосось (філе)
-
1,5-2 ст. л.
— сіль (велика)
-
1/2 ч. л.
— цукор
Рецепт приготування
Філе лосося розрізаємо на два рівних шматка, викладаємо шкірою вниз на харчову плівку і щедро посипаємо сіллю і трохи цукром.
Обертаємо шматки плівкою і викладаємо в лоток.
Накриваємо підготовлені шматки лосося обробною дошкою і зверху рівномірно розміщуємо вантаж. Прибираємо лоток з лососем в холодильник на 1,5-2 дні. За цей час шматки риби стануть трохи тонше і виділитися трохи соку.
Шматки готового солоного лосося промиваємо водою, сушимо паперовими рушниками і тонко нарізаємо.
Подаємо солоний лосось по домашньому на хлібі з маслом або з луком і кропом. Приємного апетиту!