Заливне з крабовими паличками


Відмінний рецепт приготування заливного страви з крабовими паличками, шинкою, грибами і огірками.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — шинка

  • 1 пачка

    — крабові палички

  • 5-6 шт.

    — печериці (мариновані)

  • 2 шт.

    — огірок (солоні)

  • 1 пакетик

    — желатин

  • 1 шт.

    — бульйон (овочевий)

  • 250 гр.

    — майонез

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Шинку дуже тонко нарізаємо, гриби нарізаємо на тонкі часточки, огірки нарізаємо кружечками. Крабові палички залишаємо цілими.

    Желатин висипаємо в чашку з холодною водою і даємо набрякнути кілька хвилин.

    Нагріваємо 1 літр води в каструлі і додаємо овочевий бульйон, доводимо до кипіння і охолодити.


    Поки остигає бульйон, форму для кексів вистилаємо поліетиленовою плівкою.


    Розміщуємо шматочки шинки, щоб повністю покрити дно і бічну частину форми.


    Викладаємо половину цілих крабових паличок.


    Половину підготовлених грибів.


    Половину огірків.


    В овочевому бульйоні змішуємо майонез.


    Додаємо білий перець.


    Додаємо набряклий желатин, сіль і добре перемішуємо вінчиком.


    Виливаємо у форму з паличками, грибами, огірками половину підготовленої суміші і ставимо в холодильник, щоб маса загусла.


    Коли желе трохи загусне, викладаємо залишок паличок і грибів.


    Залишок огірків.


    Заповнюємо желатиновою сумішшю і закриваємо всі шинки. Відправляємо в холодильник на кілька годин.

    Перед подачею на стіл, викладаємо заливне на тарілку, знімаємо плівку, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!