Смачна маринована риба скумбрія, відварена в розсолі з овочами, яблучним оцтом, білим вином, олією і витримана 24 години в холодильнику. За таким методом можна маринувати будь-яку рибу.
Інгредієнти
-
3 шт.
— скумбрія (невеликого розміру)
-
2 шт.
— морква
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
5 зубчиків
— часник
-
300 мл.
— рослинна олія
-
200 мл.
— оцет (ябочный)
-
150 мл.
— вино (біле)
-
2 шт.
— лавровий лист
-
1 ч. л.
— перець (горошок)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Скумбрію невеликого розміру промиваємо, відрізаємо голову, виймаємо нутрощі і видаляємо плавці. Гострим ножем зрізаємо половинки з центральної кістки, видаляємо дрібні кістки і викладаємо філе на тарілку. Якщо скумбрія великого розміру, то очищаємо і нарізаємо на шматочки товщиною близько 4 див.
У каструлю викладаємо очищені і нарізані моркву, цибулю, неочищений промитий часник, перець і лавровий лист. Вливаємо яблучний оцет, олію, вино і додаємо сіль (1,5-2 ч. л.). Варимо маринад 10 хвилин і пробуємо на сіль.
Додаємо в маринад підготовлене філе скумбрії.
Варимо скумбрію в маринаді ще 10 хвилин і знімаємо з вогню. Охолоджуємо і відправляємо в холодильник на 23-24 години.
Готову смачну скумбрію подаємо з овочами з маринаду. Приємного апетиту!