Простий рецепт оригінальної закуски з скибочок копченої червоної риби (сьомга, кета або форель) з вареною картоплею і цибулею.
Інгредієнти
-
150 гр.
— риба (копчена сьомга, кета або форель)
-
5 шт.
— картопля (невелика)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 ст. л.
— сметана
-
2 ст. л.
— майонез
-
2 гілочки
— кріп
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
5 шт. картопля невеликого розміру добре промиваємо губкою і відварюємо (краще брати сорти, які погано розварюються). Розрізаємо кожен гарячий бульба (неочищений) на 4 частини (отримуємо 20 скибочок). Викладаємо в миску, додаємо півкільця цибулі, нарізаний кріп (1 гілочка), сметану, майонез і трохи солимо.
Перемішуємо акуратно картопляну заготовку для канапе і залишаємо в холодильнику на 1 годину накритою.
Червону рибу, якщо беремо шматком, нарізаємо на невеликі тонкі скибочки (20 шт.) або розрізаємо на 20 шматочків.
На кожен шматочок риби акуратно викладаємо по скибочці вареної картоплі з невеликою кількістю цибулі, злегка прикривають рибою картоплю і закріплюємо красивою шпажкою для канапе. Готове красиве канапе викладаємо на тарілку, посипаємо кропом і відразу подаємо. Приємного апетиту!