Смачна східна солодкість Пахлава з тонкого листкового тіста з горіхами в цукрово-медовому сиропі.
Інгредієнти
-
18 аркушів
— тісто (філо)
-
2 чашки
— волоський горіх
-
150 гр.
— вершкове масло (розтоплене)
-
1 чашка
— цукрова пудра
-
1 чашка
— цукор
-
1/4 чашки
— мед
-
1/2 чашки
— вода
-
1/2 ст. л.
— кориця
Рецепт приготування
Викладаємо волоські горіхи в чашу кухонного комбайна і подрібнюємо.
Перемішуємо підготовлені волоські горіхи з цукровою пудрою і корицею.
Вершкове масло розтоплюємо і остуджуємо.
Один лист тіста філо викладаємо на суху поверхню, щедро змащуємо розтопленим маслом, накриваємо ще листом, змащуємо і додаємо зверху третій лист тіста філо, знову змащуємо маслом.
На підготовлені листи тесту філо викладаємо 1/3 склянки горіхів з цукровою пудрою (1/6 частина всієї суміші) і рівномірно розподіляємо по листу.
Звертаємо тісто філо з начинкою в рулон. За таким методом готуємо все тісто філо.
Підготовлені рулони (6 шт.) пахлави викладаємо у змащену форму і змащуємо зверху маслом.
Випікаємо ароматну пахлаву в розігрітій духовці при 190 градусах 25 хвилин.
Поки випікається пахлава, готуємо сироп. У мисці змішуємо воду, мед і цукор. Доводимо до кипіння і варимо сироп 10 хвилин на слабкому вогні.
Заливаємо готову пахлаву сарахно-медовим сиропом і залишаємо мінімум на 3 години.
Готові рулони ароматною пахлави нарізаємо на шматочки і подаємо. Приємного апетиту!