Паска бездріжджовий

Продукти:

  1. сир м’який — 450 гр
  2. цукор — 300 г
  3. яйця — 5 шт.
  4. вершкове масло — 200 г
  5. борошно — 300 г
  6. розпушувач тіста — 10 г
  7. ванілін — 1 ч. л
  8. кориця — 1 ч. л
  9. сіль — 0,5 ч. л
  10. ізюм — 100 г
  11. цукати — 100 гр

Примітка:

  • Всі продукти для тіста повинні бути кімнатної температури, тому години за 2 дістаньте їх з холодильника.
  • В першу чергу ізюм залийте гарячою водою, дайте їм постояти хвилин 10, потім промийте під проточною водою і просушіть на рушник.
  • Цукати промийте під проточною водою, просушіть.
  • Після цього поставте духовку на прогрів (170 градусів) і починайте робити тісто.
  • Форми для випічки краще візьміть металеві або спеціальні паперові капсули, як це зробила я (їх перед святом продають практично в будь-якому супермаркеті). Силіконові форми не люблю і не рекомендую.

Готуємо тісто

Сир подрібнити в блендері і розтерти з цукром.

Гарненько перемішати до однорідності.

В окремій ємності збити міксером яйця в пишну масу.

З’єднати збиті яйця з сирною масою, перемішати.

Додати сіль, ванілін, корицю, розтоплене вершкове масло — перемішати.

Окремо розпушувач тіста з’єднати з борошном, просіяти через сито, додати в рідку масу, перемішати.

Чистий і підсушений родзинки і цукати з’єднати з тестом, перемішати до рівномірного розподілу.

Форми для випічки (у мене це спеціальні паперові капсули діаметром 7 і 10 см) змастити вершковим маслом. Заповнити тестом на ⅔ або трохи більше, але тільки зовсім трохи.