Продукти:
- сир м’який — 450 гр
- цукор — 300 г
- яйця — 5 шт.
- вершкове масло — 200 г
- борошно — 300 г
- розпушувач тіста — 10 г
- ванілін — 1 ч. л
- кориця — 1 ч. л
- сіль — 0,5 ч. л
- ізюм — 100 г
- цукати — 100 гр
Примітка:
- Всі продукти для тіста повинні бути кімнатної температури, тому години за 2 дістаньте їх з холодильника.
- В першу чергу ізюм залийте гарячою водою, дайте їм постояти хвилин 10, потім промийте під проточною водою і просушіть на рушник.
- Цукати промийте під проточною водою, просушіть.
- Після цього поставте духовку на прогрів (170 градусів) і починайте робити тісто.
- Форми для випічки краще візьміть металеві або спеціальні паперові капсули, як це зробила я (їх перед святом продають практично в будь-якому супермаркеті). Силіконові форми не люблю і не рекомендую.
Готуємо тісто
Сир подрібнити в блендері і розтерти з цукром.
Гарненько перемішати до однорідності.
В окремій ємності збити міксером яйця в пишну масу.
З’єднати збиті яйця з сирною масою, перемішати.
Додати сіль, ванілін, корицю, розтоплене вершкове масло — перемішати.
Окремо розпушувач тіста з’єднати з борошном, просіяти через сито, додати в рідку масу, перемішати.
Чистий і підсушений родзинки і цукати з’єднати з тестом, перемішати до рівномірного розподілу.
Форми для випічки (у мене це спеціальні паперові капсули діаметром 7 і 10 см) змастити вершковим маслом. Заповнити тестом на ⅔ або трохи більше, але тільки зовсім трохи.