Морквяний торт

Самий смачний і простий Морквяний торт з Лимонним курдом і Кремом чіз. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте!

Привіт, мої дорогі читачі! У цій статті я напишу рецепт дуже смачного і неймовірно красивого десерту. Називається він Морквяний торт. Я думаю, що багато хто з вас вже встигли познайомитися з ним. А ті, хто чує про неї вперше — милості прошу в нашу гільдію любителів і знавців!

Коржі для Морквяного торта випікаються за спеціальним рецептом Морквяного бісквіта. Для прошарку у нас піде Крем-чіз на олії. Начинку зробимо з Апельсинового курда. А гарні патьоки з Шоколадної глазурі.

Можу вам запропонувати ще варіант — спробуйте для прошарку Густий крем зі сметани, а для начинки Лимонний курд. Я такий Морквяний торт готувала, мені сподобалося.

У цій статті я дам граммовки інгредієнтів для всіх складових і детально опишу етапи складання торта, з усіма нюансами. А щоб приготувати бісквіт, крем, начинку і глазур — потрібно перейти за посиланнями в назвах. Для кожного з них є окремий рецепт. Заходьте, готуйте і потім повертайтеся сюди щоб правильно зібрати торт.

Складнощів немає ніяких — запевняю вас. Рецепти написані дуже докладно. Вам залишиться тільки повторити за мною і в результаті у вас вийде шикарний, смачний торт вагою більше двох кілограмів. Яким не соромно і гостей пригостити і самим поласувати.

Черговість ваших дій буде така — ввечері готуйте Апельсиновий курд, заливаєте в форму і заморозити. Після печете бісквіт, остужаете його, оборачиваете плівкою і забираєте в холодильник для дозрівання на всю ніч. На наступний день з ранку готуєте крем, разрезаете бісквіт на коржі і збираєте торт. Потім готуєте глазур і прикрашаєте.

Отже, як приготувати класичний Морквяний торт в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.

Для тіста:

  1. яйця — 3 шт.
  2. моркву — 260 гр
  3. масло рослинне — 150 г
  4. цукор — 250 г
  5. розпушувач тіста — 3 гр
  6. сода — 3 г
  7. кориця — 3 г
  8. горіхи — 65 гр
  9. борошно — 250 г

Апельсиновий курд:

  1. апельсини — 500 г
  2. крохмаль кукурудзяний — 2 ст. л
  3. цукор — 150 г
  4. жовтки — 4 шт.
  5. масло 82,5% — 100 гр

Крем-чіз на маслі:

  1. вершковий сир — 750 гр
  2. масло 82,5% — 250 г
  3. цукрова пудра — 225 гр

Шоколадна глазур:

  1. білий шоколад -100 г
  2. вершки — 50 гр

Примітка:

  • До початку приготування прочитайте весь рецепт до кінця, щоб мати загальне уявлення всього процесу.
  • Всі продукти для приготування повинні бути кімнатної температури. Тому дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
  • Для випічки бісквіта вам знадобиться форма діаметром 20 см. Для заморозки начинки з Апельсинового курда дві форми діаметром 18 див.
  • Щоб зробити декор з морквин вам знадобляться харчові барвники (зелений, оранжевий)

Готуємо начинку для Морквяного торта

Як я вже писала раніше, в першу чергу варимо апельсиновий курд для начинки. Після приготування відставте його в бік, нехай остигає.

Тепер підготуйте дві форми по 18 див. Краще всього підійдуть металеві кільця без дна (можна і цільні силіконові форми). Знизу дуже щільно оберніть кільця фольгою або харчовою плівкою. Потім встановіть на рівну поверхню (плоска тарілка, підкладка, дошка).

Далі залийте в кожне кільце апельсиновий курд. Постарайтеся, щоб у вас вийшли дві однакові порції. Після розрівняйте і поставте в морозильну камеру разом з піддоном до повного замерзання. На заморозку начинки піде не менше 6 годин.

Продовжуйте за списком: випікайте бісквіт, прибирайте в холодильник для дозрівання, після потрібного часу розріжте його на коржі (3 штуки). Потім приготуйте крем-чіз і перекладіть його в кондитерський мішок. Трохи крему залиште для декору з морквин.

Збираємо Морквяний торт

На плоску тарілку або підкладку покладіть один корж, зверху нанесіть невеликий шар крему за допомогою кондитерського мішка. Рівномірно розрівняйте спатулой.

Тепер по периметру коржа нанесіть одну смужку крему. У вас вийде бортик з крему у вигляді кола. Потім дістаньте з заморозки одну форму з начинкою. Швидко вийміть заморожений млинець з кільця і покладіть в центр бортика з крему.

Пам’ятаємо, що заморожена начинка у нас діаметром 18 см, а бісквіт 20. Тому вона займе собою весь вільний простір всередині кола.

Наступним шаром нанесіть трохи крему, розрівняти і зверху покладіть другий бісквітний корж.

Повторіть все спочатку — крем, бортик, заморожена начинка крем, корж.

Після цього видавіть з кондитерського мішка трохи крему на верх і боки торта.

За допомогою спатулы і шпателя акуратно розрівняйте крем. Тепер приберіть торт в холодильник на одну годину. Нам потрібно щоб крем стабілізувався і ущільнився.

Через годину вийміть торт з холодильника і повторіть попередні дії. Тобто нанесіть на нього весь залишився крем з мішка.

Тепер добре вирівняйте торт і знову поставте його в холодильник приблизно на 1 годину.

Поки крем на торті стабілізується, приготуйте Шоколадну глазур для красивих патьоків. Нагадую, що рецепт глазурі є посилання з назвою.

Після приготування доведіть глазур до робочої температури (40-45 градусів), перелийте в кондитерський мішок без насадки, відріжте у нього кінчик, щоб вийшло отвір діаметром не більше 5 мм Потім прикрасьте торт красивими шоколадними патьоками.

Далі розділіть залишився крем-чіз на дві Нерівні частини. Меншу пофарбуйте зеленим барвником, а більшу помаранчевим. Перекладіть кожен колір в свій мішок і завершіть декор торта. Після цього поставте торт в холодильник ще на 3 години, потім розріжте на порції і насолоджуйтеся!

Ось такий апетитний і красивий Морквяний тортик у мене вийшов.

А це він в розрізі — на мою чудово!

Це теж він: дуже ніжний, м’який, помірно вологий з насиченим пряним смаком — просто смакота!

Зберігання Морквяного торта

Так як всі інгредієнти, крім Крему чіз, в цьому торті пройшли термообробку, термін зберігання безпосередньо залежить від терміну придатності кисломолочного сиру. Тому дивіться інформацію на упаковці з сиром. Як правило це не більше трьох діб з моменту відкриття упаковки.

Приємного всім апетиту! Якщо виникнуть запитання, пишіть в коментарях — я постараюся оперативно на них відповісти.