Лимонні капкейки

Примітка:

  • З кількості інгредієнтів, зазначених у списку вийде приблизно 18 капкейків.
  • Всі продукти для приготування тіста повинні бути кімнатної температури, для цього дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
  • Для випічки вам знадобляться спеціальні паперові капсули для капкейків. Придбати їх можна в будь-якому супермаркеті. В Магніті вони точно є.
  • Прості капсули потрібно буде встановити в металеву або силіконову форму. Для посилених капсул (з укріпленим бортиком) не потрібно додаткових пристосувань.
  • Я рекомендую лимонний курд для начинки приготувати без крохмалю. Тоді він вийде більш рідкий і добре просочить собою майбутні капкейки.

Готуємо Лимонні капкейки

Спочатку натріть на дрібній тертці цедру лимона (тільки жовту частину) і відставте поки в сторону. З решти лимона вичавте сік і теж приберіть в бік.

Тепер у глибокій чашці збийте міксером м’яке вершкове масло до пишноти, потім додайте цукор і знову збийте. Маса повинна стати білою і збільшитися в об’ємі в два рази приблизно так, як на фото нижче.

Тепер продовжуйте збивати і додайте яйця по одному. Добре перемішуючи після кожного додавання.

Як тільки маса досить збита, вимкніть міксер, додайте сік лимона, сметану і цедру. Знову увімкніть міксер на середній швидкості і все перемішайте.

Сухі інгредієнти (розпушувач і борошно) з’єднайте в окремій чашці, добре перемішайте і просіяти.

Тепер за два рази додайте її в загальну масу, перемішуючи після кожного додавання силіконової лопаткою.

Довго не вимішуйте тісто. Як тільки воно стало однорідним, припиніть перемішувати. У результаті повинно вийти повітряне, але не рідке тісто як на фото нижче.

Зараз прийшов час включити духовку для прогріву на 170 градусів.

Поки духовка нагрівається, перекладіть тісто в кондитерський мішок з круглою насадкою діаметром 2-2,5 см. Якщо такої насадки ні, тоді просто відріжте у мішка кінчик так, щоб вийшло отвір потрібного діаметру.

Тепер з кондитерського мішка отсадите тісто в підготовлені паперові капсули так, щоб вони були заповнені приблизно на ⅔ частини. Можна трохи більше, але тільки зовсім трохи.

Духовка вже нагрілася. Тепер поставте в неї заповнені капсули. Випікати потрібно 20-25 хвилин при температурі 170 градусів на середньому рівні духовки, режим «верх-низ».

Як ви пам’ятаєте, зараз потрібно зайнятися приготуванням Лимонного курда для начинки. Рецепт на засланні з назвою, заходьте, готуйте.

Тим часом не забувайте про кексики, які печуться в духовці. Готовність перевірте після 20 хвилин від початку випікання з сухою дерев’яною шпажці.