5. Рецепт квасу з березового соку з родзинками і яблуками
Якщо навесні вам вдалося зібрати березового соку можна приготувати з нього квас. Це дуже смачно.
Інгредієнти:
-
- Кілограм сушених яблук;
- 5 літрів березового соку;
- 400 грам родзинок.
Приготування:
1.Родзинки промити і обсушити.
2.У підготовлений посуд відправити родзинки і сушені яблучка. Для цього, ви можете взяти 2 трилітрові банки. Залити підготовленим соком. Зверху потрібно накрити марлею або іншою матерією, щоб напій мав можливість «бродити» і «дихати». Якщо накрити кришкою, то маса може закиснути.
3.Тепер наступає самий довгий час очікування. В теплому місці потрібно залишити тару з напоєм на 4-5 днів. За цей час, потрібно періодично розмішувати вміст, щоб бродіння йшло більш рівномірно.
4.Готовий напій зміниться в кольорі, насититься їм від ізюму і яблук. Так само він стане більш ароматним. Його потрібно процідити і розподілити по пляшках. Охолодити і можна використовувати. Чудово освіжає в спекотний день.