Квас — рецепти приготування в домашніх умовах

3. Квас домашній, без сухарів, на цукрі

Простий рецепт квасу на дріжджах.

Інгредієнти:

    • 10 літрів теплої води;
    • Чайна ложка лимонної кислоти;
    • 10 грам сухих дріжджів;
    • Приблизно 400 грам цукру (залежно від ваших смакових уподобань).

Приготування:

1.Для найкращого смаку і кольору, потрібно злегка «прижарить» цукровий пісок.

2.На суху сковороду насипати 2 столові ложки цукру і включити нагрівання. Незабаром він почне танути. Помішуючи, довести його до насиченого коричневого кольору.

3.В теплу воду влити сироп. Налийте Воду так само і в сковороду, щоб зібрати залишки і знову влити в основну масу, всипати сюди ж залишки цукрового піску. Розмішати, щоб повністю розчинилися піщинки.

4.Додати дріжджі і старанно розчинити їх.

5.Тепер потрібно розчинити лимонну кислоту. Залишити хвилин на 10. Потім можна помітити, що дріжджі почали працювати – на поверхні почали утворюватися бульбашки.

6.Розлити по пластикових пляшок і закрутити кришками. Прибрати в тепле і сонячне місце. Кожні 2 години потрібно стравлювати гази. У загальній складності, квас повинен постояти 6-8 годин. Потім охолодити його і можна використовувати.