Квас — рецепти приготування в домашніх умовах

4. Смачний квас на житньому хлібі в домашніх умовах

У цьому пункті ми розглянемо два варіанти смачного квасу. Я знайшла ці рецепти в інтернеті і вирішила спробувати в справі обидва. Вийшло дуже смачно. М’ятний квас дуже незвичайний і смачний. Другий рецепт на бородінському хлібі. Саме цей продукт дає йому апетитний колір і насичений смак.

Інгредієнти:

Закваска (основа):

    • 150 грамів хліба житнього;
    • 800 мілілітрів води;
    • 15 грам живих дріжджів;
    • 1-2 столові ложки цукрового піску.

Квас з м’ятою:

    • 2 літри води;
    • 250 грам хліба житнього;
    • Половина частини закваски;
    • 3 свіжі гілочки м’яти;
    • 3 столові ложки цукрового піску.

Квас бородінський:

    • 3 столові ложки цукрового піску;
    • 2 літри води;
    • Друга половина закваски;
    • Родзинки-на смак;
    • 250 грам хліба бородінського.

Також підготуйте 1 літрову і 2 трилітрові банки.