4. Смачний квас на житньому хлібі в домашніх умовах
У цьому пункті ми розглянемо два варіанти смачного квасу. Я знайшла ці рецепти в інтернеті і вирішила спробувати в справі обидва. Вийшло дуже смачно. М’ятний квас дуже незвичайний і смачний. Другий рецепт на бородінському хлібі. Саме цей продукт дає йому апетитний колір і насичений смак.
Інгредієнти:
Закваска (основа):
-
- 150 грамів хліба житнього;
- 800 мілілітрів води;
- 15 грам живих дріжджів;
- 1-2 столові ложки цукрового піску.
Квас з м’ятою:
-
- 2 літри води;
- 250 грам хліба житнього;
- Половина частини закваски;
- 3 свіжі гілочки м’яти;
- 3 столові ложки цукрового піску.
Квас бородінський:
-
- 3 столові ложки цукрового піску;
- 2 літри води;
- Друга половина закваски;
- Родзинки-на смак;
- 250 грам хліба бородінського.
Також підготуйте 1 літрову і 2 трилітрові банки.