Квас — рецепти приготування в домашніх умовах

Приготування:

1.Хліб нарізати маленькими шматочками і підсушити в духовці до рум’янцю. Перекласти в літрову банку і залити окропом (всі продукти із списку інгредієнтів для закваски).

2.Остудити і додати цукор. Дріжджі подрібнити і також відправити у банку. Все старанно розмішати і накрити марлею. Залишити в теплі на 2 дні.

3.Тепер приступимо до приготування м’ятного напою. Знову підсушити хліб і викласти його в трилітрову банку. Залити окропом, банки по плічка.

3.М’яту помити, покласти в склянку і залити окропом.

4.Після того, як вода в банці з хлібом охолоне, процідити до неї м’ятний розчин і додати половину від заготовленої закваски. Всипати цукор, розмішати і накрити марлею горлечко.

5.Для бородінської квасу теж потрібно підсушити хлібець. Відправити в іншу банку. Знову залити окропом по плічка і всипати цукор. Додати решту основу. Також можна додати жменю промитого родзинок. Теж накрити марлею.

6.Обидві баночки залишити в теплі на два дні. Потім напій процідити і розлити в пляшки.

Хлібна основа, яка залишилася після проціджування, знадобиться нам і в наступний раз. Помістіть її в банку і зберігайте в холодильнику.

7.У кожну пляшку додати по кілька родзинок. Відправити в холодильник на пару днів.