Курячий салат з виноградом і горіхами


Хрусткий ароматний салат з вареної курки, червоного винограду, селери, цибулі, волоських горіхів із соусом зі сметани, майонезу і меду.

Інгредієнти

  • 450 гр.

    — курка (філе грудки)

  • 3 стебла

    — селера

  • 1/2 ствкана

    — волоський горіх

  • 1 чашка

    — виноград (червоний)

  • 1/4 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний)

  • 1 гілочка

    — петрушка

  • 1/2 склянки

    — майонез

  • 1/2 склянки

    — сметана

  • 1 ст. л.

    — мед

  • 2 щіпки

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Філе курячої грудки без шкіри відварюємо 12-14 хвилин, остуджуємо і ріжемо шматочками, селера — поперек на невеликі скибочки, червоний цибулю — дрібно.


    Чистий виноград розрізаємо навпіл і, якщо є кісточки, видаляємо. Швидкий спосіб нарізати виноград: виноградини накриваємо плоским предметом і, з допомогою великого острога ножа, розрізаємо все відразу навпіл.


    Волоські горіхи підсмажуємо і подрібнюємо ножем.


    У миску викладаємо підготовлені шматочки філе, селери, винограду, додаємо цибулю, волоські горіхи і подрібнену петрушку.


    У мисці змішуємо сметану, майонез, мед, перець і велику дрібку солі.

    Підготовлену заправку викладаємо на салат, перемішуємо і відразу подаємо ароматний салатик на листках салату. Приємного апетиту!