Дуже смачний салат з ароматною смаженою куркою, грінками, яйцем і зеленим салатом.
Інгредієнти
-
1 шт.
— курка (грудка)
-
1 шт.
— салат (зелений)
-
2 скибочки
— хліб (тостерний)
-
50 гр.
— сир (твердий)
-
4 шт.
— куряче яйце
-
1 головка
— часник
-
6 ст. л.
— рослинна олія
-
2 ст. л.
— гірчиця (їдальня)
-
2 ст. л.
— сік лимона
-
1 ст. л.
— оцет (винний)
-
1 ч. л.
— паприка
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
З шт. курячих яйця відварюємо, сир дрібно натираємо, курячу грудку розбираємо на тонкі шматки і викладаємо в миску.
Очищені зубчики часнику подрібнюємо в блендері. 2 ч. л. подрібненого часнику залишаємо, решта викладаємо в миску з шматками курки, додаємо паприку, сіль, чорний перець і перемішуємо. Залишаємо шматочки курочки маринуватися на 30 хвилин.
На сковороді-гриль з маслом обсмажуємо ароматні шматочки курочки з двох сторін.
У чашці змішуємо 2 ст. л. олії і 1 ч. л. подрібненого часнику і змащуємо скибочки хліба.
Ароматні шматочки хліба нарізаємо кубиками і висушуємо в духовці при 200 градусів.
У миску розбиваємо одне яйце, додаємо гірчицю, 2 ст. л. олії, сік лимона, оцет, половину натертого сиру, перець, сіль і 1 ч. л. подрібненого часнику. Соус збиваємо.
Готові курячі грудки з яйцями нарізаємо крупно.
У тарілки викладаємо великі шматки салату і додаємо 1/4 частина підготовлених курячих шматочків.
Шматочки яєць ділимо на 4 частини, викладаємо на тарілки і додаємо по 1/4 частині сухарів.
Заливаємо салат підготовленим ароматним соусом, посипаємо сиром і відразу подаємо. Приємного апетиту!