Відмінний рецепт теплого салату з помідорів, огірків, зеленого салату, смаженої курячої грудки з заправкою з оливкового масла, меду і соку лимона.
Інгредієнти
-
200 гр.
— курка (філе грудки)
-
4 шт.
— помідори (невеликі)
-
1 шт.
— огірок
-
50 гр.
— сир (твердий)
-
1 шт.
— салат (зелений)
-
3 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
2 ст. л.
— мед
-
2 ст. л.
— сік лимона
-
1 щіпка
— спеції (Прованські трави)
-
за вукусу
— насіння (соняшнику)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Зелений салат промиваємо та нарізаємо соломкою.
Помідори нарізаємо часточками.
Огірок ріжемо уздовж на 4 частини і упоперек на тонкі скибочки.
Курячу грудку ріжемо на середні шматочки і посипаємо сіллю. Викладаємо підготовлені шматочки грудки на сковороду-гриль (можна на звичайну) з олією (1 ст. л.) і швидко обсмажуємо з 2-х сторін по 2-3 хвилини.
Поки обсмажуємо курячу грудку, сир нарізаємо на тонкі смужки.
У мисці змішуємо масло (2 ст. л.), мед (якщо холодний, то розігріваємо в мікрохвильовій печі), сік лимона, трохи солі і Прованські трави.
На дві плоскі тарілки викладаємо підготовлений зелений салат (по 1/2 частини), скибочки помідорів і огірків (по 1/2 частини).
Зверху на овочі викладаємо смажену теплу курячу грудку (по 1/2 частини).
Додаємо смужки сиру.
Поливаємо підготовленої заправкою.
Посипаємо насінням соняшнику і подаємо ароматний теплий салат з білим хлібом. Приємного апетиту!