Салат Цезар з куркою


Класичний рецепт приготування ароматного салату Цезар з листям салату, сухарями, куркою і спеціальним соусом.

Інгредієнти

Для салату:

  • 200 гр.

    — курка (філе грудки)

  • 12 листків

    — салат (Айсберг і т. п.)

  • 2 скибочки

    — хліб (білий)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 3 ст. л.

    — мука

  • 5 ст. л.

    — сухарі (панірувальні)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Для соусу Цезар:

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 4 шт.

    — анчоус ( або 2 шт. кілька)

  • 1/2 шт.

    — лимон

  • 1 зубчик

    — часник

  • 1 ч. л.

    — соус (Вустерський або бальзамічний оцет)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • 30 гр.

    — сир (твердий)

Рецепт приготування

    У чашу блендера викладаємо філе солоних анчоусів, як варіант, анчоуси можна замінити кількою пряного засолу. Додаємо сире яйце, часник, сік половини лимона і вустерський соус, який так само можна замінити на бальзамічний оцет.


    Збиваємо соус Цезар на низькій швидкості, потім збільшуємо до максимуму і тонкою цівкою вливаємо олію, щоб отримати однорідний соус схожий на майонез. Сир натираємо, додаємо в соус і перемішуємо. Соус Цезар готовий.


    Куряче філе розрізаємо на 2 тонких шматка, посипаємо сіллю і відправляємо підготовлене філе спочатку в борошно, в збите яйце, потім в сухарі і гаряче масло. Обсмажуємо шматочки в паніровці за 4 хвилини до золотистої хрусткої скоринки. Остуджуємо.


    Скибочки білого хліба нарізаємо кубиками і обсмажуємо без масла на сковороді, поки не стануть хрусткими.

  • Листя салату моє, сушимо, крупно нарізаємо і викладаємо на тарілки, зверху додаємо по половині підготовлених сухарів. Шматки смаженої курочки нарізаємо смужками, викладаємо на салат, поливаємо все домашнім соусом Цезар і відразу подаємо. Приємного апетиту!