Класичний рецепт приготування ароматного салату Цезар з листям салату, сухарями, куркою і спеціальним соусом.
Інгредієнти
Для салату:
-
200 гр.
— курка (філе грудки)
-
12 листків
— салат (Айсберг і т. п.)
-
2 скибочки
— хліб (білий)
-
1 шт.
— куряче яйце
-
3 ст. л.
— мука
-
5 ст. л.
— сухарі (панірувальні)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Для соусу Цезар:
-
1 шт.
— куряче яйце
-
4 шт.
— анчоус ( або 2 шт. кілька)
-
1/2 шт.
— лимон
-
1 зубчик
— часник
-
1 ч. л.
— соус (Вустерський або бальзамічний оцет)
-
3 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
30 гр.
— сир (твердий)
Рецепт приготування
-
Листя салату моє, сушимо, крупно нарізаємо і викладаємо на тарілки, зверху додаємо по половині підготовлених сухарів. Шматки смаженої курочки нарізаємо смужками, викладаємо на салат, поливаємо все домашнім соусом Цезар і відразу подаємо. Приємного апетиту!
У чашу блендера викладаємо філе солоних анчоусів, як варіант, анчоуси можна замінити кількою пряного засолу. Додаємо сире яйце, часник, сік половини лимона і вустерський соус, який так само можна замінити на бальзамічний оцет.
Збиваємо соус Цезар на низькій швидкості, потім збільшуємо до максимуму і тонкою цівкою вливаємо олію, щоб отримати однорідний соус схожий на майонез. Сир натираємо, додаємо в соус і перемішуємо. Соус Цезар готовий.
Куряче філе розрізаємо на 2 тонких шматка, посипаємо сіллю і відправляємо підготовлене філе спочатку в борошно, в збите яйце, потім в сухарі і гаряче масло. Обсмажуємо шматочки в паніровці за 4 хвилини до золотистої хрусткої скоринки. Остуджуємо.
Скибочки білого хліба нарізаємо кубиками і обсмажуємо без масла на сковороді, поки не стануть хрусткими.