Куряча печінка – прості і смачні рецепти приготування

1. Куряча печінка з овочами під соусом

Напевно, кожна господиня на кухні стикається з дефіцитом часу на приготування вечері. Адже, окрім кулінарних перемог, протягом дня є ще й інші важливі справи. При цьому хочеться побалувати сім’ю смачненьким, і самої укластися в рамки часу.

Для таких випадків, я пропоную вам приготувати печінку з овочами в соусі. Виходить вона дуже ніжна, що тане в роті. Подавати можна з будь-яким гарніром — макарони, пюре або інше.

Інгредієнти:

  • півкіло курячої печінки;
  • 2 зубки часнику;
  • 2 середніх болгарських перцю;
  • 1 цибулина;
  • половина чайної ложки коріандру;
  • трохи олії для обсмажування;
  • чорний мелений перчик на ваш смак;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 100 грам води;
  • 2 столові ложки крохмалю;
  • 2 столові ложки соєвого соусу;
  • сіль;
  • 2 столові ложки молока;
  • трохи зелені.

Етапи приготування:

1.Печінка обов’язково повинна бути розморожена. Ще краще, якщо ви використовуєте свіжу. Її можна попередньо залити молоком. Ця процедура необов’язкова, адже печінка і без цього дуже ніжна. Але я все одно роблю це, щоб вийшло ще ніжніше.

2. Поки печінка настоюється, цибулю потрібно дрібно накришити.

3. Солодкий перчик нарізати акуратними шматочками. Буде гарніше, якщо ви будете використовувати плоди різних кольорів.

4. Печінка загасити, без масла, буквально 2 хвилини. Готовність чекати не потрібно. Досить того, що продукт зміниться в кольорі. Перекласти в окремий посуд і в цій же жаровні обсмажити перчик, такий же час. До нього ж всипати цибулю і довести до легкої золотавості.

5. Тепер потрібно повернути в жаровню печінку. Додати часник, подрібнений дрібними кубиками.

6. Для соусу з’єднати воду, соєвий соус і розчинити там цукор і крохмаль. Поки ще крохмаль не осів на дно, залийте соусом печінку з овочами. Перемішати. До готовності залишилася буквально пара хвилин. Додати сіль і всі заготовлені спеції. Порубати зелень.

Це блюдо готується дуже швидко. На все, від підготовки інгредієнтів, до гасіння, йде не більш 10 хвилин. А зовнішній вигляд і смак милують око та шлунки.

Спробуйте!