Склад:
- цукор — 200 г
- листової желатин — 10 гр., гранульований або порошковий — 7 гр
- вода або сік лимона — 60 гр
- водорозчинний барвник одного або декількох кольорів (за бажанням)
Примітка:
- Желатин бажано брати листової, так як нам не потрібна в глазурі зайва рідина, яка неминуче буде присутній у разі використання желатину в гранулах або в порошку.
- Але якщо немає листового желатину, тоді використовуйте порошковий або гранульований, але заливайте їх водою для набухання строго в співвідношенні⅙, не більше!
- Воду можна замінити на сік лимона, це додасть трохи кислинки вашої глазурі.
- Барвники використовуйте за бажанням, без них глазур вийде білого кольору.
Готуємо Глазур для пасок
Починаємо готувати. В першу чергу залийте желатин холодною водою і відставте в бік.
В сотейник всипте цукор і додайте воду або сік лимона. Перемішайте, поставте на плиту на середній вогонь.
Доведіть до кипіння, постійно помішуючи силіконової лопаткою.
Нагрійте сироп до 110 градусів, зніміть з плити.
Перелийте у високий стакан ємністю 1 літр. У мене це мірний стакан.
У тому випадку, якщо ви хочете пофарбувати глазур в два різних кольори, тоді розлийте гарячий сироп по двох високих склянках.
Дочекайтеся, коли бульбашки в сиропі трохи розійдуться, додайте пару крапель барвника і віджатий желатин.
Якщо у вас дві склянки з сиропом, желатин потрібно порівну розподілити по кожному з них.
Тепер перемішайте всі інгредієнти і збийте міксером на високій швидкості 3-5 хвилин.
Глазур за цей час стане густою, щільною, але в той же час не втратить свою плинність.
Орієнтовно, коли глазур в склянці стане ледь теплою на дотик — вона готова. Але ви можете довести глазур до будь-якої щільності за допомогою міксера, орієнтуйтеся на свої бажання. Потрібна дуже густа — збивайте довше. Більш рідка — скоротіть час збивання.