Бісквіт на гарячому молоці

Інгредієнти:

  1. масло вершкове — 100 гр.
  2. великі яйця — 2 шт.
  3. ванільний цукор — 5 гр.
  4. молоко — 340 гр.
  5. цукор — 270 гр.
  6. борошно — 240 гр.
  7. розпушувач тіста — 15 гр.
  8. сіль — 1 щіпка.
  9. какао порошок (тільки для шоколадного варіанти) — 80 гр.

Примітка:

  • Якщо ви готуєте бісквіт без какао, тоді збільште кількість борошна на 80 грам. Тобто замість 240 грам візьміть 320 грам борошна.
  • Бісквіта, приготованого по цьому рецепту вистачає на торт з 4 — х коржів діаметром 20 див.
  • Я рекомендую випікати бісквіт у двох формах одночасно, бо тесту виходить досить багато.

Тісто

В першу чергу змішайте і просійте через сито всі сухі продукти крім цукру. Це борошно, розпушувач тіста, сіль, ванільний цукор і какао (якщо готуєте бісквіт для шоколадного торта). Тепер на час відставте все в бік.

Далі увімкніть духовку для прогріву на 170 градусів.

Яйця вбити в глибоку чашку і збити міксером на великій швидкості до утворення густої, пінистої маси. На це у вас піде приблизно 5 хвилин.

Після, не перестаючи збивати, по краю чашки цівкою всипте цукровий пісок. І продовжуйте збивати масу ще пару хвилин.

Окремо розігрійте молоко з вершковим маслом. Можна це зробити в мікрохвильовці інтервалами по 10-15 секунд, або на плиті. Молоко довести до кипіння, але не кип’ятити.

Тепер, починайте знову збивати яєчну суміш. Після чого тонкою цівкою влийте в неї гаряче молоко з розтопленим вершковим маслом.

Продовжуйте збивати до появи великих бульбашок.

Далі в два етапи додайте суміш із сухих інгредієнтів. Акуратно перемішайте обидва рази. Довго вимішувати тісто не можна, бо це призведе до вироблення зайвої клейковини. Що для бісквітного тіста не бажано.

Як тільки всі інгредієнти об’єдналися і тісто стало однорідним — припиніть перемішувати.

Тепер підготуйте форму для випічки. Можна використовувати одну, але високу (приблизно 10 см). Або дві форми середньої висоти, якщо ваша духовка досить містка. Тому що випікати бісквіт слід відразу весь, тобто обидві форми одночасно.

Я взяла дві невисокі форми діаметром 20 см.

Низ і боки форми змастіть вершковим маслом.

Перелийте тісто у форму і поставте в добре розігріту до 170 градусів духовку на середній рівень.