5. Азу з свинини з солоними огірками
В оригіналі татарське азу зазвичай містить яловичину. Але для інших регіонів країни цілком допустимо використовувати свинину. Вона набагато м’якша і смак готового блюда виходить набагато ніжніше. До того ж, не будь у рецепті маринованих огірків, вийшло б звичайне ситна печеня.
Інгредієнти:
- Свинина – 750 гр.
- Бульйон – ¾ склянки.
- Картопля – 3 шт.
- Огірок маринований, цибуля, морква – по 1 шт.
- Зубчики часнику – 5 шт.
- Паста томатна, соняшникова олія – 4 ст. л.
- Лавровий Лист, горошини запашного перцю – по 4 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Мелений перець, спеції, зелень – за смаком.
Приготування:
1. Щоб прискорити процес, добре промиємо і обсушим овочі і м’ясо. Свинину наріжемо, морква, цибуля і часник невеликими брусками. Картоплю покрошим кубиками, а огірок тонкими кружками.
2. Спочатку у розігріте на сковорідці масло (2 ст. л.) опускаємо м’ясну нарізку і смажимо її хвилин 10, щоб вона зверху вкрилася зарумянившейся кіркою. Додаємо цибулю з морквою і тушкуємо все разом до м’якості близько 7-10 хвилин.
3. Висипаємо часникові шматочки, огіркові коліщатка і підкрашуемо томатною пастою. Добре перемішуємо і через пару хвилин вливаємо бульйон. Залишаємо тушкуватися чверть години.
4. А поки обсмажуємо картоплю до готовності на маслі (2 ст. л.). Бажано, щоб кубики зарум’янилися.
5. Відправляємо смажені картопляні шматочки, лаврушку і запашні горошини до попередніх компонентів і, перемішавши, тушкуємо ще 5-8 хвилин.
6. В кінці готування пробуємо на сіль і додаємо її, присмачую спеціями і перцем, залишаємо настоюватися під кришкою чверть години без додаткового нагрівання. Любителі зелених часникових і цибулевих пір’я, а також гілочок кропу і петрушки можуть покришити свою улюблену зелень відразу в ємність з азу або ж посипати нею свою порцію.
Приємного апетиту!