Азу — 6 кращих покрокових рецептів приготування

5. Азу з свинини з солоними огірками

В оригіналі татарське азу зазвичай містить яловичину. Але для інших регіонів країни цілком допустимо використовувати свинину. Вона набагато м’якша і смак готового блюда виходить набагато ніжніше. До того ж, не будь у рецепті маринованих огірків, вийшло б звичайне ситна печеня.

Інгредієнти:

  • Свинина – 750 гр.
  • Бульйон – ¾ склянки.
  • Картопля – 3 шт.
  • Огірок маринований, цибуля, морква – по 1 шт.
  • Зубчики часнику – 5 шт.
  • Паста томатна, соняшникова олія – 4 ст. л.
  • Лавровий Лист, горошини запашного перцю – по 4 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Мелений перець, спеції, зелень – за смаком.

Приготування:

1. Щоб прискорити процес, добре промиємо і обсушим овочі і м’ясо. Свинину наріжемо, морква, цибуля і часник невеликими брусками. Картоплю покрошим кубиками, а огірок тонкими кружками.

2. Спочатку у розігріте на сковорідці масло (2 ст. л.) опускаємо м’ясну нарізку і смажимо її хвилин 10, щоб вона зверху вкрилася зарумянившейся кіркою. Додаємо цибулю з морквою і тушкуємо все разом до м’якості близько 7-10 хвилин.

3. Висипаємо часникові шматочки, огіркові коліщатка і підкрашуемо томатною пастою. Добре перемішуємо і через пару хвилин вливаємо бульйон. Залишаємо тушкуватися чверть години.

4. А поки обсмажуємо картоплю до готовності на маслі (2 ст. л.). Бажано, щоб кубики зарум’янилися.

5. Відправляємо смажені картопляні шматочки, лаврушку і запашні горошини до попередніх компонентів і, перемішавши, тушкуємо ще 5-8 хвилин.

6. В кінці готування пробуємо на сіль і додаємо її, присмачую спеціями і перцем, залишаємо настоюватися під кришкою чверть години без додаткового нагрівання. Любителі зелених часникових і цибулевих пір’я, а також гілочок кропу і петрушки можуть покришити свою улюблену зелень відразу в ємність з азу або ж посипати нею свою порцію.

Приємного апетиту!