Приготування:
1. Підготовлену яловичину нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на олії. Обов’язково періодично перемішуємо, щоб м’ясо не підгоріло, а набуло красиву кірку.
2. Цибулини разом з огірками порубаємо дрібними шматочками. Відправимо їх у м’ясну піджарку і залишимо нудитися під кришкою кілька хвилин.
3. Напівготову суміш розподілимо по жароміцним горщикам, намагаючись заповнювати їх обсяг наполовину. Відразу можна посипати улюблені спеції або хоча б мелений чорний перець, щоб додати пікантності смаку.
4. Очищену картоплю покрошим у вигляді невеликих скибочок сантиметрової товщини або ж кубиками. Заповнимо ними горщики так, щоб зверху ще залишався простір хоча б з палець заввишки.
5. Залишилося тільки зверху покласти томатну пасту і подрібнений часник. А щоб азу вийшло соковитим, кожну ємність заливаємо томатним соком, намагаючись приховати вміст під рідиною.
6. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо в неї горщики на 50 хвилин. Потім додаємо по листку лаврушки і ще потомим страва 5-10 хвилин до повної готовності картоплі.
Приємного апетиту!