6 рецептів голубців з капусти з фаршем і рисом в духовці

3. Голубці у томатному соусі в духовці

Смак дуже сильно залежить від соусу, яким заливають блюдо. Саме з таким соусом виходить смак чудовим. Вам варто їх зробити і пригостити цим блюдом всіх! Готуйтеся, без добавки не обійдеться!

Необхідні продукти:

  • Капуста білокачанна – 1 качан
  • Рис – 1⁄2 склянки
  • М’ясо — 800 гр
  • Морква – 2 шт
  • Томатна паста – 1,5 ст. л
  • Лавровий лист – 1 – 2 штуки
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Соняшникова олія – 3 ст. л

Послідовність дій:

1.Рис зварити до підлозі готового стану. Залити одним склянкою води, злегка посолити, варити на повільному вогні приблизно п’ятнадцять хвилин.

2. Моркву очистити, помити, пропустити через дрібну тертку. Обсмажити овочі на сковороді з додаванням соняшникової олії. Заздалегідь трохи надрізати серцевину у качана, це допоможе далі легко зняти його листя.

3. У глибоку каструлю покласти качан капусти, залити його водою приблизно наполовину. Варити капусту близько 10-п’ятнадцять хвилин на слабкому нагріванні.

4. М’ясо переробити у фарш. Додати до нього раніше підготовлені крупу, моркву, сіль, перець. Гарненько все перемішати.

5. З трохи остиглого качана зняти листя. У кожного з них зрізати тверді прожилки. Якщо присутні великі листи, то їх можна розрізати навпіл в поздовжньому напрямку.

6. Загорнути голубці, тобто покласти начинку на край капустяного листа, підняти всі краю за винятком далекого в поздовжньому напрямку. Загорнути рулетом до залишився краю капустяного листа. Помістити сирі голубці в жаровню. Томатну пасту змішати з 0,4 л. води, посолити, поперчити. Перемішати і залити отриманою рідиною напівфабрикати.

7. Відправити блюдо в духовку, готувати там приблизно одну годину при температурі 180 градусів. Дати голубців придбати золотистий відтінок, що зробить їх ще апетитніше і смачніше!Подавати кожному гарячим.

Чудового апетиту!