6 рецептів голубців з капусти з фаршем і рисом в духовці

5. Голубці з савойської капусти в духовці

Листи савойської капусти трохи щільніше звичної білокачанної, тому такі голубці доводиться готувати довше, ніж зазвичай. Зате блюдо відмінно зберігає форму, начинка виходить більш ніжною. Блюдо дуже м’яке, корисне, виглядає апетитно!

Необхідні продукти:

  • Капуста савойська – 1 качан
  • Фарш свинячий – 650 гр
  • Рис круглий – 100 гр
  • Морква – 1 шт.
  • Перець, сіль – за смаком
  • Хмелі — сунелі – 1 ч. л
  • Коріандр – 1 ч. л
  • Перець горошком – 10 штук
  • Лавровий лист – 2 штуки
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Сметана – 350 гр
  • Часник – 2 зубці
  • Олія — для смаження
  • Зелень петрушки – 6 шт.

Послідовність дій:

1.Видалити з качана качан. Качан помістити в поліетиленовий пакет, щільно зав’язавши його, відправити в СВЧ – піч на 8-9 хвилин. Витягнути продукт і потримати кілька хвилин під струменем холодної води. Потім відразу розділити капусту на листи, з кожного з них зрізати потовщення.

2. Рис залити одним літром води. Поставити на повільний вогонь, варити 10 хвилин з моменту закипання води. Потім перекласти продукт в друшляк.

3. Очищену цибулю порізати кубиками. Моркву натерти на крупній тертці.

4. Овочі обсмажити до м’якого стану на сковорідці з додаванням невеликої кількості олії. Половину маси відкласти в тарілку, другу половину перемішати зі сметаною і томатною пастою.

5. Часник і петрушку подрібнити. Фарш перемішати з рисом, зеленню, часником, відкладеними обсмаженими цибулею і морквою, перцем, сіллю, спеціями. Це буде начиняющая маса.

6. На дно дека капустяне листя розкласти в один шар. Начинку покласти в окремий лист капусти, потім загорнути його, як зазвичай. Такі дії виконати з усіма листям. Укласти всі голубці у форму, додати туди ж лавровий лист, перець горошком. Залити підсоленою водою приблизно на 2 /3 висоти голубців. Закрити форму фольгою, відправити на одну годину в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів. Через 60 хвилин страву вийняти з духовки, залити соусом. Поставити форму з голубцями в духовку без фольги ще на півгодини.

Якщо протягом півгодини блюдо сильно засмажиться, то можна прикрити його знову фольгою. Залежить від потужності вашої духовки.

Готові ароматні, соковиті голубці подавати гарячими до столу! Можна їсти як з гарніром, так і без нього!

Приголомшливого всім апетиту!