6 рецептів голубців з капусти з фаршем і рисом в духовці

1.Голубці, запечені в сметанному соусі

Описати словами дивовижний смак таких голубців нереально. Їх потрібно тільки пробувати! Приготуйте обов’язково! Порадуйте дорогих вам людей!

Необхідні продукти:

  • Фарш яловичий – 750 гр.
  • Цибуля – 4 шт.
  • Рис – 0,5 склянки
  • Капуста – 1 качан
  • Сіль, перець – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сметана – 400 гр.
  • Вода – 1 стакан
  • Кріп – за смаком

Послідовність дій:

1.Рис відварити до підлозі готового стану. Злити надлишки рідини. Використовуючи друшляк.

2. Дві головки цибулі очистити, сполоснути водою. Дрібно нарізати кубиками і відправити обсмажуватися до появи прозорості. Капусту цілком покласти в глибоку велику ємність. Налити туди води, довести до кипіння. Витягнути качан, зняти з нього тверді верхні листки, повернути його в окріп. Продовжити варіння ще сім хвилин.

3. У мисці з’єднати фарш, перекласти рис з друшляка, покласти обсмажену цибулю зі сковороди. Посолити, поперчити за своїми смаковими уподобаннями. Все ретельно перемішати до однорідності.

4. Качан злегка остудити. Зняти з нього великі листя, видалити з них грубі ділянки. Покласти начинку на край капустяного листа, злегка відступивши від нижнього контура. Підвернути нижню частину аркуша, загорнути праву і ліву його частини, потім закрутити рулетом до закінчення листа. 4. Так само вчинити з рештою голубцями, укладаючи їх у форму.

5. Для соусу почистити залишилися дві цибулини, помити. Нарізати півкільцями, обсмажити до золотистого відтінку.

6. Покласти в сковороду до цибулі сметану, довести до кипіння. Подрібнити зелень і покласти її в соус. Посолити, розвести водою. З моменту закипання поварити п’ять хвилин і прибрати з нагріву. Свіжо приготованим соусом залити голубці. Духовку розігріти до 190 градусів. Поставити в неї голубці, довести їх до готовності. Зазвичай на цей етап приготування йде приблизно півтори години. Готові голубці подавати в гарячому вигляді з соусом!

Приємного всім апетиту і гарного настрою!