Деруни — дуже знамените блюдо, родом з Білорусії. Взагалі, страви з картоплі завжди користуються особливим попитом. Мабуть, кожна досвідчена господиня, в десятку найпопулярніших картопляних страв включить деруни. Готуються вони досить швидко, а виходять дуже смачними.
Сьогодні ми з вами розберемо самі смачні рецепти цієї страви. Їх можна подавати до гарніру, як котлети. Але в нашій сім’ї вони розлітаються відразу зі сковороди, не встигаючи охолонути, просто так іноді з соусом. Найбільше я люблю їх з білим соусом з сметани, кефіру, майонезу і часнику.
1. Картопляні деруни з фаршем і цибулею
Смачне і ситне блюдо. Можна подавати їх до овочевим або круп’яним гарнірів, як звичайні котлети. Також вони можуть послужити перекусом або навіть повноцінним обідом.
Інгредієнти:
- 900 грам очищеної картоплі
- пісне масло
- половина цибулини
- чайна ложка лимонного соку
- 350 грам будь-якого фаршу
- сіль — половина чайної ложки
- мелений перець, приправи на смак
- часточка часнику
- сире яйце