Рецепт картопляних дерунів — класичні варіанти

Деруни — дуже знамените блюдо, родом з Білорусії. Взагалі, страви з картоплі завжди користуються особливим попитом. Мабуть, кожна досвідчена господиня, в десятку найпопулярніших картопляних страв включить деруни. Готуються вони досить швидко, а виходять дуже смачними.

Сьогодні ми з вами розберемо самі смачні рецепти цієї страви. Їх можна подавати до гарніру, як котлети. Але в нашій сім’ї вони розлітаються відразу зі сковороди, не встигаючи охолонути, просто так іноді з соусом. Найбільше я люблю їх з білим соусом з сметани, кефіру, майонезу і часнику.

1. Картопляні деруни з фаршем і цибулею

Смачне і ситне блюдо. Можна подавати їх до овочевим або круп’яним гарнірів, як звичайні котлети. Також вони можуть послужити перекусом або навіть повноцінним обідом.

Інгредієнти:

  • 900 грам очищеної картоплі
  • пісне масло
  • половина цибулини
  • чайна ложка лимонного соку
  • 350 грам будь-якого фаршу
  • сіль — половина чайної ложки
  • мелений перець, приправи на смак
  • часточка часнику
  • сире яйце