Рецепт картопляних дерунів — класичні варіанти

4. Рецепт дерунів з картоплі з сиром

Дуже ніжні, неймовірно смачні і соковиті деруни виходять за цим рецептом. Від класичного рецепту вони відрізняються наявністю в складі картопляного пюре, а не тертої картоплі. Також, для соковитості і пікантності, ми додамо сюди сир. Настійно рекомендую спробувати. Я часто готую їх, коли пропадає картопляне пюре! Сім’я завжди зустрічає такі деруни із захопленням, із задоволенням поїдаючи їх!

Інгредієнти:

  • півкіло відвареної картоплі (або готове пюре)
  • сир яйце
  • кріп і зелена цибуля на смак
  • 130 грам твердого сиру (наприклад, Моцарелла)
  • чайна ложка сушеного часнику
  • 2 столові ложки борошна
  • сіль, перець на смак
  • 50-80 грам сухарів для панірування

Приготування:

1. Як я вже сказала, можна використовувати готове пюре. Але, якщо ви вирішили приготувати такі деруни спонтанно, відваріть картоплю, остудіть її. З неї можна зробити пюре або потерти теркою.

2. Сиру тут використовується багато. Якщо хочете, можна додати менше. Але краще залишити все, як є. Трьом його теркою в картоплю. Вливаємо яйце.

3. Всипаємо борошно, приблизно половину з заявленої кількості. Решта, при необхідності, додамо пізніше. Додаємо часник, перець, сіль, дрібно нарізану зелень.

4. Все старанно перемішуємо. Додаємо необхідну кількість борошна. Маса повинна стати еластичною. Вироби з неї повинні тримати форму.

5. Тепер формуємо котлетки. Якщо у вас є ложка для формування кульок з морозива, краще скористатися нею. Спочатку сформуємо рівні кульки однакового розміру. Потім змоченими руками злегка їх сплющує. Обвалюють у панірувальних сухарях з усіх боків.

6. Раскаливаем на сковороді потрібну кількість масла. Відправляємо сюди першу партію. Смажимо на середньої потужності плити. Коли вони зазолотятся знизу, перевертаємо. Румяним і з іншого боку. Кришкою накривати не треба.