Рецепт картопляних дерунів — класичні варіанти

Приготування:

1. Картоплю чистимо. Трьом її середньої теркою в миску. Солимо, вливаємо лимонний сік. Все перемішуємо. Сік повинен захистити картоплю від потемніння. Викладаємо на сито над мискою і трохи віджимаємо від вологи. Потім даємо постояти.

2. Крохмаль осяде на дно миски. Воду зливаємо, крохмаль залишаємо. Туди повертаємо картоплю. Вливаємо яйце і перемішуємо.

3. Фарш солимо, додаємо спеції. Можна обмежитися чорним крейдовим перцем або використовувати спеціальний букет для м’яса. Пропускаємо Через прес часник. Дрібно нарубаем цибулю. Відправляємо сюди ж.

4. Тепер робимо деруни. Беремо трохи картопляної маси. На руці формуємо тонкий коржик. Викладаємо зверху м’ясний фарш, також розподіляємо його. Знову покриваємо тертою картоплею. Запечатуємо всі краї, щоб м’ясо не визирало назовні. Заготовки складаємо на дошку, выстеленную паперовою серветкою. Зверху теж промокаємо папером.

5. На сковороді нагріваємо достатню кількість масла. Відправляємо сюди деруни. На вогні нижче середнього (3 з 10) смажимо під кришкою з отворами 3 хвилини. Потім перевертаємо і готуємо стільки ж. Потім знову перевертаємо. В цілому, вони повинні готуватися 9-10 хвилин.

6. Готові вироби викладаємо на папір, щоб видалити зайве масло. При подачі можна посипати зеленню.