Рецепт картопляних дерунів — класичні варіанти

2. Класичний рецепт картопляних драніков

Самий простий, але дуже смачний рецепт дерунів. Можна приготувати на швидку руку, до вечері, коли часу на підготовку дуже мало. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • 800 грам картоплі
  • сире яйце
  • 2 невеликі цибулини
  • сіль на смак
  • головка часнику
  • мелений перець або інші спеції на смак
  • кріп-на смак
  • 3 столові ложки борошна

Приготування:

1. Картоплю чистимо. Її потрібно натерти теркою. Можна використовувати велику або середню насадку, як вам більше подобається. Злегка віджимаємо від соку.

2. Лук очищаємо. Його можна дрібно нарубати ножем. Якщо хочете, можна подрібнити блендером. Так само чинимо і з часником. Перемішуємо їх з картоплею. Солимо і приправляємо на смак. В якості спецій можна брати просто мелений перець або спеціальну приправу для картоплі.

3. Додаємо дрібно нарубану зелень. Розмішуємо. Тепер всипаємо борошно. Її кількість може змінюватися від списку вище. Це залежить від соковитості картоплі та якості самої борошна. Дивіться на ділі. Тісто повинне вийти м’яким, але не рідким. Вона не повинна стікати з ложки. Викладені в сковороду оладки повинні тримати задану форму.

4. У сковороду наливаємо олію. Воно має повністю покрити дно. Коли воно максимально загостритися, відправляємо сюди ложкою деруни, акуратно формуючи їх. На середньої потужності смажимо їх до зарум’янювання знизу. Потім перевертаємо. Кришкою накривати не треба. Смажимо до готовності.

Подавати краще гарячими або теплими.