Рецепт картопляних дерунів — класичні варіанти

3. Деруни з кабачка з картоплею і яйцем

У сезон кабачків ми особливо часто готуємо такі деруни. Та й взимку їх можна приготувати з запасів. Якщо використовуємо заморожені кабачки, перед приготуванням розморожуємо їх і зливаємо воду. Виходять вони дуже ніжними, смачними, ароматними. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • 400 грам почищеної картоплі
  • сіль, мелений перець, свіжа або сушена зелень, часник — на смак
  • 400 грам очищеного кабачка
  • середня цибулина
  • приблизно 2 столові ложки борошна
  • сире яйце
  • пісне масло

Приготування:

1. Підготуємо овочі. Картоплю очищаємо.

2.Трьом середньої теркою. Кабачок теж чистимо, натираємо на крупній насадки терки. Кладемо їх в різні миски, всипаємо в кожну по парі дрібок солі. Перемішуємо. Даємо постояти хвилин 10.

3. Овочі виділили сік. Їх потрібно віджати. З’єднуємо в одній мисці.

4. Дрібно нарубаем зелень. Її можна не додавати, якщо не хочете. Цибулю дрібно нарубаем ножем. Для цих цілей можна скористатися блендером або теркою. Вливаємо яйце, додаємо борошно. Перчимо або приправляємо на смак. Ще трохи підсолюємо і ретельно вимішуємо.

5. На сковороді нагріваємо достатню кількість пісного масло. Воно має повністю покрити дно. Викладаємо вироби ложкою, акуратно формуючи їх, тільки коли олія нагріється. На середньому вогні, обсмажуємо їх до рум’яності з кожної сторони. При цьому, перевертаємо 3-4 рази за весь час смаження. Викладаємо готові вироби на блюдо.

Якщо вони увібрали в себе багато масла, краще спочатку викласти їх на паперові серветки, зверху теж промокнути. Потім вже можна подавати.