Баклажани з помідорами і сиром


Чудовий овочевий легкий рецепт з баклажанів, помідорів і сиру Пармезан. Баклажан є одним з найбільш універсальних овочів. Є тисяча способів приготування страв з баклажанів. Його можна готувати як основне блюдо або додавати як інгредієнт в тушковане м’ясо, рататуй і соуси.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — баклажан

  • 4 шт.

    — помідори

  • 200 гр.

    — сир (Пармезан)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Розігріваємо духовку протягом 10 хвилин при 180 ° С.

    Баклажани нарізаємо вздовж на довгі смужки товщиною близько 1,5 см. і посипаємо рясно сіллю. Залишаємо на 10 хвилин. Помідори нарізаємо на тонкі кружечки. Сир натираємо.

    Розміщуємо шарами в 2 стопки баклажани з помідорами. Перший шар скибочку баклажана, потім кружечки помідор, зверху сир Пармезан. Так повторюємо три рази.

  • Викладаємо стопки з баклажанів з помідорами на змащене деко і запікаємо 20-25 хвилин. Виймаємо і відразу подаємо. Приємного апетиту!