Рецепт картопляних дерунів — класичні варіанти

5. Як приготувати деруни з картоплею і грибами

Деруни — страва доступне і бюджетне. В основний склад можна додати овочі або гриби. Зараз я пропоную зробити вам дуже смачні картопляні деруни з грибами. Можна брати будь-які грибочки. Наприклад, усіма доступні печериці. Виходить дуже смачно — пальчики оближеш!

Інгредієнти:

  • 600 г очищеної картоплі
  • 250 грам свіжих грибів
  • одна велика цибулина (або пару невеликих)
  • 2 сирих яйця
  • повна столова ложка борошна (може менше або більше, по ситуації)
  • 2 столові ложки сметани
  • сіль, мелений перець на смак
  • олія для обсмажування

Приготування:

1. Картоплю миємо, чистимо. Трьом її теркою. Розмір неважливий. Можна терти великої або середньої стороною, як вам подобається. Це визначить ніжність і однорідність виробів. З крупно натертої картоплі виходить більш хаотичні за формою деруни. Але теж дуже смачні.

2. Цибулю дрібно нарубаем. Гриби миємо. Якщо потрібно, почистимо. Нарізаємо їх невеликими шматочками довільної форми.

3. На сковороді нагріваємо зовсім трохи олії. Відправляємо сюди гриби з цибулею. Незабаром вони виділять сік. Нам потрібно його випарити. Сильно смажити не потрібно.

4. Тепер перекладаємо гриби до картоплі. Вливаємо яйця, щоб наше тісто потім тримало форму.

5. Додаємо сюди сметану, просіяне борошно, солимо і перчимо на смак. Вимішуємо все до однорідності. Маса повинна вийти досить щільним, але, при цьому м’якою. Якщо ви візьмете її ложкою, вона не буде стікати з неї, а падати великими частинами.

6. Тепер наливаємо в сковороду олію. Воно має повністю покрити дно. Розжарюємо його. Тільки потім ложкою викладаємо порційні котлетки. На вогні трохи нижче середнього, смажимо їх, без кришки. Коли знизу вони схопиться рум’яною скоринкою, перевертаємо. Засмажуємо з цієї сторони. Потім знову перевертаємо. У загальній складності, смажимо приблизно по 5-7 хвилин кожну партію .

Щоб усунути зайве масло, викладаємо їх зі сковороди на паперові серветки. Ними ж промокаємо зверху.