Запечена картопля з сиром


Відмінний рецепт картоплі, запеченої в духовці з ріпчастою цибулею, сметаною, бринзою і твердим сиром.

Інгредієнти

  • 1 кг.- картопля
  • 125 гр.- сир (бринза)
  • 100 гр.- сир (Російський, Ламбер і т. п.)
  • 250 гр.- сметана
  • 2 шт.- цибуля ріпчаста (червоний)
  • 2 гілочки- петрушка
  • 5-6 ст. л.- рослинна олія
  • за смаком- паприка
  • за смаком- сіль

Рецепт приготування

Для приготування ароматного картоплі з сиром ставимо за духовку на 230 градусів.

Очищений картопля з цибулею нарізаємо тонкими кружечками. Викладаємо підготовлену картоплю рівномірно змащене деко.


Перекладаємо кружечки картоплі кружальцями цибулі, посипаємо сіллю, паприкою і скроплюємо маслом. Відправляємо підготовлений картопля з цибулею в духовку на 15 хвилин.


У мисці змішуємо натертий сир, сметану і нарізану петрушку. Виймаємо деко через 15 хвилин, заливаємо сметаною з сиром і запікаємо ще 30 хвилин.

Готовий гарячий картопля виймаємо, розкладаємо по тарілках і подаємо зі свіжими овочами. Приємного апетиту!