Еклери зі збитими вершками


Класичний рецепт смачного десерту: еклери з кремом зі збитих вершків з додаванням цукру і розчинної кави.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 260 мл

    — вода

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • 160 гр.

    — мука

  • 4 шт.

    — куряче яйце

  • 1/2 ч. л.

    — розпушувач

  • 1 щіпка

    — сіль

Для начинки:

  • 250 мл.

    — вершки

  • 2 ст. л.

    — цукрова пудра

  • 2 ч. л.

    — кава (розчинна)

Для глазурі:

  • 100 гр.

    — шоколад (темний)

Рецепт приготування

    Виливаємо В каструлю воду, додаємо сіль, вершкове масло і нагріваємо до повного розчинення масла. Помішуючи суміш, насипаємо борошно.


    Нагріваємо і швидко перемішуємо, поки не утвориться густа маса. Знімаємо з вогню і охолоджуємо заварне тісто.


    В остигле тісто додаємо розпушувач, розбиваємо по одному яйцю і добре перемішуємо.


    Ставимо за духовку на 180 градусів, підготовлене заварне тісто викладаємо в кондитерський мішок і на деко з пекарської папером видавлюємо тісто у вигляді паличок 10-11 див. Відправляємо заготовку для еклерів в духовку на 20-25 хвилин, поки палички для еклерів не стануть золотистого кольору.


    Вершки злегка збиваємо і додаємо розчинна кава.


    Додаємо цукрову пудру і збиваємо до густого крему.


    Заготовки для еклерів акуратно розрізаємо навпіл.


    Підготовлений крем з кавою викладаємо в кондитерський мішок, рівномірно заповнюємо нижню частину еклерів і прикриваємо верхньою частиною.

    Темний шоколад розплавляємо на водяній бані, поливаємо приготовані ароматні еклери і відразу подаємо. Приємного апетиту!