5. Секрети домашнього виноробства
Багато хто помилково вважають, що приготувати вино будинку зовсім непросто, без належних навичок. Це зовсім не так. Так, доведеться почекати місяць і більше. Але ж воно не займе багато місця в будинку. Отже, розглянемо кілька тонкощів приготування домашнього вина з яблук:
- Додавши до будь-якої з вищеописаних рецептів трохи горілки, напій можна зробити кріпленим. Таке вино буде зберігатися довше.
- Солодке вино можна приготувати, якщо передчасно зупинити бродіння.
- Цукор впливає на міцність вина. Легке вино становить приблизно 11 градусів фортеці.
- Яблучні насіння надають напою гірчинку, якщо залишити їх в соку. Але декому це подобається. Тому, можна їх залишити, на ваш розсуд.
- Не переливайте сюди води, а краще зовсім обійтися без неї. Адже сильно розбавлений напій буде менш концентрованим за смаком.