Вино з яблук в домашніх умовах — 6 простих кращих рецептів

2. Як приготувати вино з яблук в домашніх умовах

Яблучка для вина беріть смачні і соковиті. Наприклад, такі, як сорт Ріхард. Вони досить щільні, але соку в них багато і він дуже смачний. Крім цього, нам знадобиться містка посуд. Наприклад, пластмасове відро на 30 літрів і, звичайно ж, соковижималка. Що стосується відра, вони продаються в господарських магазинах. Там же можна купити гідрозатворів. Коштує він зовсім недорого.

Інгредієнти:

  • Солодкі та соковиті яблука
  • 200 грамів цукрового піску на літр соку

Приготування:

1. Якщо яблука ви зняли з дерева, то мити їх не потрібно. На них є дикі дріжджі, які і допоможуть продукту швидше і якісніше заграти. Ті, що в землі, звичайно ж краще легенько змити.

2. Яблука нарізаємо. Якщо вони невеликі, можна відправляти в соковижималку, якщо вони пролазять через шийку. Потрібно тільки видалити паличку від плодоніжки. Переробляємо їх на сік.

3. Тепер ту пінну шапку, що залишилася на поверхні соку, потрібно видалити. Можна просто зняти її тарілкою або шумівкою або ж просто процідити.

4. Тепер додаємо цукровий пісок з розрахунку на літр. Заважаємо дуже ретельно, щоб кожна піщинка розчинилася.

Підбирайте посуд відповідного розміру. Якщо готуєте трохи вина, близько 2 літрів, то можна помістити його в трилітрову банку. Важливо, щоб у тарі залишалося місце для шапочки від бродіння, інакше вона розірве гідрозатвор і выстрельнет кришку.

5. Закриваємо кришку з гідрозатвор дуже щільно, щоб не було доступу повітря. В сам гідрозатвор наливаємо води. Закриваємо її кришкою.

6. При кімнатній температурі залишаємо посуд з вином. Процес бродіння буде проходити близько півтора місяця. Потім, коли в гидрозатворе припиниться бурління, можна відкривати вино і продегустувати. Але, перед тим, як розлити його по пляшках або глечиках, потрібно злити з осаду і знову дати настоятися. Зручно використовувати для зціджування спеціальну трубку-фільтр. Її теж можна купити в магазинах для виноробства або просто в господарських відділах.

7. Додамо в проціджений напій ще трохи цукру, на смак. Знову його розмішуєм і знову поставимо під гідрозатвор. Залишимо ще на тиждень. Потім вже можна сміливо розливати і пити. Зберігати його потрібно в холодильнику.