Вино з яблук в домашніх умовах — 6 простих кращих рецептів

4. Яблучне вино з корицею власного приготування

Яблука чудово поєднуються з корицею. Особливо у вині. Яблучно-коричне вино можна приготувати своїми руками. Наприклад, за місяць до планованого урочистості, можна постаратися і заготовити для гостей натурального домашнього алкоголю. Він менш небезпечний і навіть в помірних кількостях корисний. Виходить набагато дешевше і безпечніше магазинного продукту. Тим більше, пити домашній напій набагато приємніше. Отже, перейдемо до рецепту.

Інгредієнти:

  • 2 кг стиглих, соковитих яблук
  • 2 літра фільтрованої води
  • Столова ложка меленої кориці
  • 700 грам цукрового піску (можна більше або менше, залежно від солодощі яблук і ваших смакових уподобань)

Приготування:

1. Яблука можете брати будь-якого сорту, кислі чи солодкі. Одним словом, які є. Їх ми почистимо, виріжемо серцевину з насінням і зріжемо усі зіпсовані ділянки. Зважуємо за списком тільки після цих процедур підготовки.

2. Кладемо їх в каструлю, наливаємо воду і додаємо корицю. Будемо уварювати на невеликому вогні до розм’якшення яблук. Вони повинні легко подрібнюватися в пюре. Власне, це і потрібно зробити, коли вони доварятся.

3. Тепер розчиняємо тут цукровий пісок і переливаємо в ємність для настоювання. Вона повинна мати кришку з гідрозатворів або підходяще місце для натягування рукавички. Якщо будете користуватися рукавичкою, шийку повинно бути достатньо широким, щоб гумка рукавички щільно села і не пропускала кисень.

4. Прибираємо в тепле місце, під герметично закритим гідрозатворів або рукавичкою. Залишаємо до закінчення процесу бродіння. В залежності від ряду факторів, це може зайняти від двох до чотирьох тижнів. Свідчити про його завершення буде спокійна поверхню напою, без освіти вуглекислих бульбашок.

5. Готовий напій проціджують. Можна просто злити його через марлю, кілька разів. Або ж скористатися спеціальним фільтром-трубкою. До речі дуже корисна штука, не тільки в приготуванні вина.

6. До подачі вино зберігають у холодильнику.