Вино з яблук в домашніх умовах — 6 простих кращих рецептів

3. Домашнє вино з яблук, рецепт приготування з рукавичкою

Якщо ви там і не змогли придбати гідрозатвор, то нічого страшного. Можна скористатися для приготування вина звичайною гумовою рукавичкою, по-старому. Для нього ви можете брати яблука будь-якого сорту, головне стиглі. Але важливо пам’ятати, що від їх ступеня кислості або солодощі повністю залежить смак майбутнього напою. Отже, перейдемо до приготування.

Інгредієнти:

  • На літр яблучного соку потрібно 150-300 грам цукрового піску, в залежності від їх солодощі

Приготування:

1. Яблука миємо, вирізаємо серцевиною і всі зіпсовані ділянки. Відправляємо в соковижималку і переробляємо на сік. Він повинен вийти з мінімальною кількістю м’якоті. Помістити в каструлю або інший посуд з кришкою. 2-3 дні сік повинен простояти при кімнатній температурі. Потрібно часто при цьому перемішувати. В результаті сік повинен розділитися на чистий сік і мезгу.

2. Мезга, тобто залишки шкірки і м’якоті, підніметься наверх. Сік буде знизу. Цю верхівку потрібно обов’язково зняти.

3. Коли яблучна рідина почне пожвавлюватися, булькати і видавати характерний запах, почалося бродіння. На цьому етапі потрібно підсипати частина цукру. Приблизно 50-100 грамів на літр напою. Повністю розчинити піщинки і майбутнє вино розлити по банках або бутлях, залишаючи місце для бродіння. Натягуємо на шийку гумову рукавичку.

4. Залишки цукру будемо вводити в 2-3 підходу, через 5 днів кожний. Настоюватися вино має при кімнатній температурі. При цьому в ємність з ним не повинен потрапляти повітря.

5. Коли вино перестане «рухатися», можна вважати, що бродіння закінчено. А це означає, що і вино готове. Перед розливом у тару для зберігання, його потрібно процідити. Можна робити це через марлю або спеціальним фільтром.

Зберігаємо після цього в холодильнику.