Інгредієнти:
- Соковиті яблука
- Винні дріжджі
- Цукровий пісок
Пропорції на 10 літрів соку – півтори чайні ложки дріжджів (детальніше можна дізнатися на упаковці).
Приготування:
1. Яблука миємо, нарізаємо, вирізаємо все зайве і запускаємо в соковижималку. Після цього проціджують його через марлю, якщо утворилося багато піни зверху.
2. Розливаємо в банки або пляшки. Дріжджі розводимо в невеликій кількості підігрітого градусів до 40 соку (буквально третину склянки). В залежності від виробника і сорту, пропорції можуть мінятися, подробиці дивіться на упаковці. Тут же розчиняємо таку ж кількість цукрового піску, що і дріжджі.
3. Даємо постояти в теплі приблизно 30 хвилин і відправляємо в майбутній сидр, з розрахунку на 10 літрів. Всі добре розмішуємо. Ставимо в темне і тепле місце. Наприклад, до опалювальної батареї. Встановлюємо кришку з гідрозатворів.
4. Приблизно через 5 днів процес бродіння закінчується. Тепер зливаємо вино від осаду. Якщо хочете більш солодке вино, на цьому етапі можна додати цукровий пісок, приблизно 50-70 грам на літр напою. Прибираємо в тепло на доброджування. Ви завжди можете спробувати напій на смак і зрозуміти, чи влаштовує вас він чи ні.
Взагалі, сидр можна вживати вже через 5 днів після приготування. Цукор після цього можна і не додавати, а відразу відправити його в холодильник. Це вже на ваш смак. Тільки врахуйте, що сидр зберігається недовго, тому заготовлювати більше, ніж зможете випити, не рекомендую.