Вино з винограду Ізабелла в домашніх умовах, простий рецепт

5. Рецепт вина Ізабелла з дріжджами

Ми вже встигли розібрати, чому для вина не миють виноград. Нагадаю – робиться це тому, що на поверхні знаходяться натуральні дикі дріжджі. Але якщо ви вже помили виноград або просто не хочете готувати його немитим, пропоную рецепт з живими покупними дріжджами. За бажанням, ви можете купити винні дріжджі. Скільки їх додавати, що написано на упаковці.

Інгредієнти:

  • 5 кілограм винограду
  • 100 грам живих дріжджів (приблизно)
  • Кілограм цукрового піску

Приготування:

1. Відбираємо ягідки, промиваємо їх і відразу перекладаємо в емальований посуд для варіння. Тут же розімніть їх руками до однорідної каші. Можна скористатися для цих цілей дерев’яною, але не металевою товкачиком.

2. Ставимо ягідне пюре на плиту і нагріваємо до 70-75 градусів. Кип’ятити його не можна. Відразу знімаємо з нагріву і залишаємо під марлею в теплі дня на 3-4.

3. У невеликій кількості теплої води розчиняємо дріжджі. Даємо трохи постояти, потім вмішуємо в ягідну масу. Після чого проціджуємо від усього зайвого. Повинен залишитися тільки сік. На цьому етапі він буде ще мутним, не схожим на вино. Але це нормально.

4. Закладаємо сюди половину заготовленої цукру, все старанно розмішуємо, намагаючись розчинити всі піщинки. Розливаємо по тарам для бродіння. Зверху щільно закорковуємо, з гідрозатворів. В теплому місці, без доступу сонцю, залишаємо на кілька місяців, поки бродіння не зійде нанівець. При цьому потрібно часто бовталася вміст, потрясывая бутель.

5. Потім за допомогою спеціальної трубки або просто акуратно переливаючи, треба зняти майбутній напій з осаду. Закладаємо і розчиняємо другу половину цукрового піску. Залишилося розлити по пляшках для зберігання. Закорковуємо, бажано дерев’яною пробкою. Зберігаємо в прохолодному місці. Якщо знову вийде осад, його знову потрібно усунути фільтрацією.