Вино з винограду Ізабелла в домашніх умовах, простий рецепт

6. Простий рецепт вина з винограду

Мінімальну кількість добавок у приготування вина – запорука успіху. Ягоди і цукор – це все те, що нам знадобиться. Якщо ж виноград занадто кислий, можна довести до смаку водою. Але це необов’язково.

Інгредієнти:

  • Добірний Виноград
  • 125 грам цукрового піску на літр соку

Приготування:

1. Немитий виноград знімаємо з пензликів. Відразу перекладаємо в емальований тазик або каструльку. Мити не можна!

2. Розминаємо їх гарненько руками. Зверху посуд, не в контакт з ягодами, накриваємо подвійний марлею або іншою легкою тканиною. Залишаємо на кухні приблизно на 5 днів. Кожен день будемо перемішувати дерев’яною лопаткою.

3. Відокремиться макуха або, як правильно його називають, мезга. Її знімаємо тарілкою або черпаком. Потім можна перекинути на друшляк, вистелений марлею. Отриманий сік розливаємо в чисті банки або пляшки, приблизно на 2/3 частини. Накриваємо кришкою, встановлюємо гідрозатвор.

4. Прибираємо в темне і тепле містечко. Час бродіння визначити точно складно. Тому, коли процес відокремлення вуглекислого газу закінчено, вино практично готове. Залишилося відокремити його від осадової частини і прибрати в холодильник. Пити можна відразу, але краще дати постояти тиждень або більше.