Вино з винограду Ізабелла в домашніх умовах, простий рецепт

4. Сухе вино з винограду Ізабелла

Для цього рецепту нам не потрібно з сировини нічого, крім самого винограду. Такий продукт буде зберігатися в погребі до 3 років, стаючи все більш насиченим. Так що, якщо урожай винограду був щедрим, обов’язково заготуйте такого вина.

Приготування:

1. Ягоди відбираємо, без роздумів викидаючи все зіпсовані екземпляри. Також знімаємо з пензликів. Руками подавим їх в кашку, дуже старанно. Можете брати для цього дерев’яний товкач. Але не в якому разі не металеву толкушку.

2. У велику ємність поміщаємо масу. Можна використовувати пластмасове відро. Тільки не металеві, неемальовані тари. Також не допускається, якщо ви берете емальований посуд, щоб на ній були сколи. Інакше, маса швидко скисне.

3. В теплому приміщенні, без доступу сонячних проміннячкам, залишаємо масу під марлю. Буде вона стояти приблизно 4 дні. Кожен раз потрібно перемішувати її, по 2-4 рази на день.

4. Тепер потрібно відокремити сам сік від мезги (верхня тверда піна). Можна просто прибрати її тарілкою або процідити через марлю. Саму м’якоть теж потрібно віджати.

5. Розливаємо готовий продукт по бутлях або банкам. Щільно закорковуємо, під гідрозатвор. У такому вигляді поміщаємо в те ж місце – сухе, темне і тепле.

Наливаємо майбутнє вино тари виключно на 2 третини. Інакше, якщо налити його доверху, не залишиться місце для зброджування і пляшка просто выстрельнет кришку.

6. Бродити маса буде більше місяця. Коли рідина в затворі перестане випускати газ, то бродіння закінчено. Якщо ви користувалися не затвором, а гумовою рукавичкою, то вона повинна луснути. Ось тоді-то можна фільтрувати напій від опалого осаду.

7. Прибираємо пляшки з очищеним вином в льох, поклавши горизонтально. Найкраще закупорювати їх дерев’яними кришками. Вони повинні постояти тут 3-6 місяців. Але якщо ви помітите, що напій знову віддає осад, його знову потрібно відфільтрувати і перелити в чисту пляшку.