Варення з жимолості — прості рецепти смачного десерту

1. Класичний рецепт варення з жимолості

Варення можна зварити з додаванням води, а можна без неї. Зараз ми розглянемо рецепт тільки з ягід і цукру. Такий десерт виходить густіше. Так як варити ми його будемо зовсім недовго, збережеться цілісність ягід і їх смак.

Інгредієнти:

  • Кілограм ягід у відбірному вигляді
  • Кілограм цукрового піску

Приготування:

1. Жимолость промити і обсушити від вологи. В одній порції допускається використовувати різну ступінь зрілості – як стиглі ягоди, так і не дуже.

2. У підготовленому вигляді засипати її цукровим піском і трохи розмішати. Прибрати в холодильник або інше прохолодне приміщення приблизно на 5 годин. Це потрібно для того, щоб ягода «подружилася» з цукром.

3. Тепер встановити на плиті, включити вогонь. Як тільки все закипить, проварити 5 хвилин. Піну зняти, а каструлю після цього прибрати з плити. У прохолодному місці залишити каструлю годин на 8 або навіть на ніч. Тільки не розміщуйте гаряче варення в холодильник!

4. Тепер знову встановити на плиту. На цей раз, після закипання варити 15 хвилин на слабкому потужності. Потім охолодити і тільки потім розкласти по стерильним банкам. Закрити їх, прибрати на зберігання.