Варення з жимолості — прості рецепти смачного десерту

2. Рецепт варення з жимолості з водою

Дуже простий рецепт. Готується зовсім не складно. Однак, знадобиться час на наполягання. Але проблем це не складе, адже ягоди будуть настоюватися без вашої допомоги. Пропоную взяти собі в скарбничку такий рецепт.

Інгредієнти:

  • Кілограм ягід
  • 1,2 кілограма цукрового піску
  • 200 мілілітрів води

Приготування:

1. Жимолость старанно відібрати, прибираючи сміття і зіпсовані плоди. Добре промити і обсушити на серветці.

2. У каструльку налити воду, розмішати тут цукор. Включити плиту і закип’ятити сироп. Тепер помістити сюди ягоди. Помішуючи, дочекатися повторного закипання. Як тільки маса скипить, зняти з вогню. Залишити годин на 8, щоб жимолость просочилася сиропом. Можна, до речі, залишити до ранку. Тільки прибирайте в прохолодне місце.

Таке наполягання допоможе ягодам не розвалюватися в процесі подальшої варіння і зберігання. Вони будуть цілими і соковитими.

3. Знову закип’ятити варення. На цей раз, після моменту закипання, варити приблизно 20 хвилин, на маленькому нагріванні. Якщо буде піна – її прибрати. Зняти з плити і залишити для охолодження. Після цього розкласти по чистим банкам, бажано простерилизованным. Закупорити кришками і прибрати на зберігання.

Таке варення можна їсти відразу або зберегти в холодильнику або підвалі всю зиму і навіть довше.