3. Як зварити варення з жимолості П’ятихвилинка
Готується такий десерт швидко і просто. Завдяки тому, що термічна обробка недлительная, ягоди збережуть максимум користі і смаку. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Кіло добірних ягід жимолості
- Кіло цукрового піску
Приготування:
1. Головне – добре відібрати ягоди. Прибрати все зайве (сміття, листя і зіпсовані плоди). Помістити в друшляк, промити під проточною водою. Якщо водопроводу немає, можна промити в тазику кілька разів. Потім злити всю рідину, а ягоди висушити після миття на серветці.
2. Помістити в чашу блендера або подрібнити їх у мисці занурювальним. При цьому треба додати приблизно третина цукрового піску. Ягоди потрібно подрібнити з ним. Коли маса стане однорідною, перелити її в каструльку.
3. Всипати решту цукровий пісок. Постійно помішуючи, щоб він швидше розійшовся, довести до повноцінного закипання. Після цього проварити рівно 5 хвилин. Відразу зняти з плити.
4. До цього моменту варення вже повинні чекати стерилізовані баночки з кришками. Щільно розподілити масу і закупорити. Поставити на рушник горловинами вниз і тепло вкрити. Вони повинні повільно охолонути, приблизно одну ніч.