Аджика на зиму, прості рецепти з помідорів з часником і перцем

Аджика на зиму, як і ікра кабачкова або лечо заготовлюється завжди і у великих кількостях. За аджику ми повинні дякувати кавказьку кухню. У кожної народності звичайно є свій схожий продукт. І називаються такі продукти по різному.

У нас в основному раніше так і називалося це блюдо — гостра закуска. У селах називали -горлодер. Але в даний час кавказька кухня стала дуже поширена, і тому багато стали назвати цю гостру закуску — аджика. А аджика це абхазьке слово, в прямому перекладі означає сіль.

Багато легенд про те, як аджика стала аджикою. всі вони гарні, але я думаю, що все набагато простіше. Як приклад, помідори в аджику класти придумали росіяни і навіть роблять аджику без перцю. Є й інші нетрадиційні рецепти — аджика з кабачками, зі сливами, яблуками, або з додаванням аґрусу.

Тут ми розглянемо кілька різних, в тому числі і оригінальних рецептів приготування цієї смачної приправи.